resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 1602
    bu 'adam' şahsım da dahil olmak üzere hepimizin sportif anlamda çocukluk kahramanıdır. hatta daha da ileriye gidenler için sportif kelimesini de atabiliriz. bu yorumu akranlarım için yapıyorum tabiki de. büyüklerimiz için de hiç şüphesiz aynı efsanelik söz konusudur. tartışmaya kapalı bir gerçektir bu ve öyle de kalacaktır. pek umudum yok ama olur da yeni bir jenerasyon ile daha büyük başarılara imza atsak bile, takımın o anki lideri kim olursa olsun, popülerlik, oyun zekası, profesyonellik vs gibi bir çok konuda hagi'yi geçebileceğini sanmıyorum. çünkü o bizim için bir ilk. madalyonun bu yüzüne kimsenin itirazı olacağını düşünmüyorum.

    fakat diğer yüzüne dair yapılan eleştiriler neden kaale alınmıyor merak içerisindeyim. rijkaard çığırtkanlığı yapmak istemiyorum. şahsi fikrim rijkaard'ı göndermenin hata olduğu, gönderilse bile sezon sonu beklenmesi gerektiği yönünde. "rijkaardçı"lardanım yani bir nevi. fakat o defter kapandı ve yerine efsanemizin 2. defteri açıldı. göreve geldiği ilk fenerbahçe maçından başka bu takımın ışık verdiği bir an bile yok. 2-3 aylık bir zaman diliminden bahsediyoruz. ki bunun uzunca bölümü de takıma benimsediğin mantaliteyi aşılayabileceği bir devre arası kampı.

    hagi efsanemiz olabilir ama yaptığı yanlışları sineye çekmek ne zamandan beri "armaya sevda" olarak adlandırılıyor? küme düşürürse hagi düşürsün lafı duygusal manada önemli bir mesaj. peki böyle diyenlerden kaçı bu olay gerçekleştiği zaman gidip hagi'yi floryada omzunda taşıyıp gezdirecek merak ediyorum. arkadaşlar takım rakip kaleye gidemiyor ve oyuncu yetersizliği değil bunun sebebi. bunu söylemek ne zamandan beri hagi düşmanlığı ya da anti-galatasaraylılık oluyor anlamadım. herşeyi geçtim galatasaray camiasının beklentilerini, sahada yıllarca futbolcusu olarak oynamış bir efsane nasıl görmezden geliyor bunu hiç aklım almıyor. hagi, fatih terimin felsefesiyle yoğrulup da altın çağlarını yaşamadı mı. türkiye şartlarında hele ki galatasarayda futbol mantalitesi olarak atak oynamanın gerekliliğini bilmiyor mu.

    stancu'yu niye bekletmiş falan filan tarzı olaylara şahsen girmek istemiyorum. form düşüklüğü olabilir başka sebepler olabilir sonuçta 7/24 o oyuncularla yaşayan hagi. üstelik de bizzat imzasıyla alınmış bir adam stancu. hagi'dir vardır bir sebebi der geçerim. peki verdiği beyanata ne demeli. "oynadığımız futboldan gayet memnunum.*" ?! şut çekemememizden mi memnun onu da bir açıklarsa iyi olur. en çok ağırıma giden de işte bu zaten. efsanemizin bu ve öncesinde vermiş olduğu demeçler ve de verdiği demeçlerle yaptığı eylemler arasındaki zıtlıklar.

    eleştirim tamamiyle hocalığıyla alakalı. galatasaray bir dinse hagi de elçisidir sözü hagi açısından pozitif bir argüman olarak kullanılabilir. kullananlar haklıdır. fakat bizim aşkımız önce cümlenin başındaki özneye. bu aşka hizmet edenler daima onun arkasından gelir. aşkımızın eski günlerine dönmesi için de efsanemize gereken desteği vermeliyiz. sadece sesimiz kısılana kadar i love you hagi diye bağırmanın yanında, yaptığı yanlışları da başkası değil biz söylemeliyiz. kelle istediğim filan yok. hagiye gerekli kredi verilmelidir ama onun da oturduğu koltuğun bilinciyle kendini toparlaması şartıyla.

    bu düşünceyle başarılı olabileceğini sanmıyorum. bu mantalitenin şu ana kadar bizi getirdiği yer ortada. başarılı olabiliceğizi sanmıyorum diye de bunu istemediğim anlamı çıkmasın. umarım başarılı olur. ben de bu entry'i ve hocalığı hakkındaki fikirlerimi afiyetle yerim.

    ekleme edit: yıldızlı bkz
App Store'dan indirin Google Play'den alın