resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 1597
    hagiyi asmak için erkendir. ama eleştirmek için erken değildir.

    çünkü her maç sonrası röportajında hagi ve futbolcularımız, kameralara ilk olarak "rakibimize pozisyon vermedik" diyorsa, bu eleştirilerimizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. çünkü bu açıklama bilinçaltındaki "aman pozisyon vermeyelim, gol yemeyelim, iyi savunma yapalım"ı gösterir. buna rağmen golü de bi şekilde yiyoruz çünkü oyuncular kalitesiz. (bkz: ufuk ceylan) bi açıdan hagiye hak veriyorum. gol yeme sorununu çözmek istiyor. ama bu şekilde devamlı savunmayı öncelik alarak olmaz.

    rijkaard ve skibbe zamanında kolay gol yiyorduk. ama bol da pozisyon buluyorduk. "iyi oynadık, çok pozisyona girdik ama değerlendiremedik" diyorlardı. yani mentalite hücumdu. eksik olan şey takım savunmasına uygun çift yönlü ön liberolardı. savunmacı taktik değildi. şimdi tam tersi.

    ee hele bir de arda, baros, kewell, pino gibi kaliteli gol adamları olmayınca iyice kısırlaştık. golü unuttuk.

    bence galatasaray için en uygun olan tarz hücumdur. biz buna alışkınız. geretsle, fatih terimle biz hep böyle başarılı olduk.

    bir an evvel takıma en uygun hücum taktiğine geçmemiz lazım. belki de 4-4-2 oynamalıyız. eksik oyuncularımız dönseler bile, biz böyle oyunu kontrol edip de pozisyon vermeden maç kazanmaya çalışabilecek tipte bir takım değiliz. onu ancak oyunu iki yönlü oynayabilen çok oyuncusu olan takımlar yapabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın