• 100
    türk telekom arena, bütün eksiklerine rağmen türkiye'nin en gözde stadıdır. beşiktaş'ın sulanmasından da belli, aziz yıldırım'ın gezdikten sonra yorum yapmamasından da.

    büyüklüğü, modernliği, akustiği, elde edilen hasılat dolayısıyla herkesin gözü bu stadda, kem gözlülerin nazarı değmez inşallah.

    unuturum falan hemen söyleyeyim. ulan beşiktaşlılar ne midesizmiş arkadaş ya. biz ali sami yen yıkılacak diye ağıtlar yaktık, besteler yaptık, arena'ya falan gitmek istemiyoruz dedik. beşiktaşlı'lar inönü gibi neredeyse tüm türk futbol tarihinin yaşandığı yere bakmak yerine, anında tt arena'yı kıskandıklarını ortaya döktüler. ne biçim adamlarsınız lan siz.

    beşiktaş'ın tezini güçlendirmek için bazı şeyler söylendiğini duydum. ali sami yen kapalıyken galatasaray da maçlarını inönü'de oynamış. doğru ama yanlış da. şöyle ki; o zamanlarda istanbul'da tek bir stad vardı inönü stadı. ne ali sami yen ne fenerbahçe stadı açık değildi. bütün maçlar inönü'de oynanırdı ve inönü beşiktaş'ın falan değildi. sadece mahallelerinde bir staddı inönü.

    sonradan 3 stad da açık olduğunda bile 3 takım da her 3 stadda maçlarını oynadı. (bkz: 31 mayıs 1987 beşiktaş denizlispor maçı) ali sami yen stadında oynandı, maç berabere bitti. ertesi hafta galatasaray, eskişehirspor'u yine ali sami yen'de 2-1 yenerek 14 yıl sonraki şampiyonluğu kazandı.* ya da ankaragücü 2.ligdeyken kupayı aldığında fenerbahçe'yi ali sami yen'de 1-0 yendi.

    bu yüzden galatasaray da inönü'de oynadı gerekçesi, sebepleri açısından tamamen palavradır. kanmayınız, kananları uyarınız.

    kaldı ki, arena açılana kadar türkiye'nin tek 5 yıldızlı stadı olimpiyat stadıydı (bkz: #50202). zaten boz baykuşların dışında deplasman seyircisi gidiyor sadece oraya. stadın büyüklüğüne bakınca insanın içi acıyor. beşiktaş gitsin olimpiyat stadında oynasın. mis gibi bir havası var, iberlilere iyi gelir hem. muhteşem beşiktaş taraftarını görelim kaç kişi gidiyorlar tribüne. bu işler evden yürüyerek 10 dakikada stada gelmeye benzemez.

    amma velakin, geçen sezon kasımpaşa-fenerbahçe maçının ali sami yen'de oynanmasına göz yuman, iktidarın yalakalığını yapan adnan polat yönetiminin böyle bir emir karşısında direnemeyeceğini tahmin ediyorum. hatta belki adnan polat bile önermiş olabilir, buyursunlar tt arena'da oynasınlar diye.

    zaten medya başladı bu mevzuyu meşru kılma çalışmalarına. bazı arkadaşlarımızca çok beğenilen mehmet demirkol : "beşiktaş'ın tt arena'da oynamasında bir sakınca yok, ne olacak canım. galatasaraylıların da itiraz edeceğini sanmam" dedi. ah bir de nasıl söylediğini görmeliydiniz. gerine gerine.

    yavaş yavaş yazılar artmaya başlar bu konuda. bu arada tt arena protestosundan sonra, galatasaraylı yorumcu-yazarları bir kez daha teste almış olacağız. bakalım kim taraftarın sesine kulak veriyor.

    taraftar demişken, ultraslan'ı da göreceğiz.

    ali sami yen'i yıkmayın, tt arenada beşiktaş oynasın. bana uyar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın