• 4
    aşağıda yazanlar avrupa spor medyasında yer alan bir haberin özet çevirisidir. şahsi kanaatim modern futbolun herbir şeyinin kötü olmadığı yönündedir.

    modern futbol ile ilgili 50 en kötü şey:

    bir zamanlar futbol vardı. paradan, televizyondan, bosman kuralından, çılgın transferlerden önce. elbette mükemmel değildi ama mükemmele yakındı her şey. futbolu olumsuza taşıyan 50 şey yazılabilir modern futbol hakkında, 500 de olabilir.

    ilk 10 tanesini en başta vermek gerekirse:
    1.televizyon
    2. premier lig
    3. şampiyonlar ligi
    4. yeni modern statlar
    5. maç izlemek için yapılan harcamalar
    6. spor programlarındaki tahmin şovları
    7. wembley stadyumu
    8. kulüplerin taraftar anlayışının değişerek taraftarın kar ortağı haline gelmesi
    9. fa cup
    10. gol kutlama müzikleri

    listede kaka'ya teklif edilen para* 23. sırada yer bulmuş. futbol aşkı için yaptırılan dövmeler listenin 15. sırasında yer alırken futbolcuların sakatlıklarına yaklaşımda onların birer robot gibi algılanması konusu 13. sırada. listenin 28. sırasında hakemlerin yardımcılarından kaynaklanan sorunlar* yer alırken, 33. sırada uzatma dakikaları* ile ilgili yaşanan sıkıntılar var.

    benim en çok eğlendiğim madde ise listenin 48. sırasında yer alan transfer sezonu maddesi. bu maddede çok güzel bir benzetme yapılmış: "düşünün ki yılda iki kere alışveriş yapabiliyorsunuz, dolabınız sezon ortasında bira ile dolu iken tuvalet kağıdınız tükenmiş olacaktır. yani gerçek hayatta yürümeyen bu yöntem futbolda da işe yaramamaktadır."

    http://www.gazzetta.it/...calciocambiato.shtml

    http://www.timesonline.co.uk/...set=0&page=1

App Store'dan indirin Google Play'den alın