• 1156
    yıllardır futbol derbilerinde sahaya etki edememesiyle eleştirilen galatasaray taraftarı uygun koşullardaki potansiyelini 29 aralık 2010 galatasaray fenerbahçe basketbol maçında ortaya koymuştur.
    uygun koşullardan kasıt şudur,ali sami yen stadı gerek kapasitesi gerek akustiği itibariyle rakiplerin üzerine yıkılan stad olma özelliğini zamanla yitirdi.
    kadıköydeki derbilerde görüyoruz ki staddaki seyirci sayısı sayesinde rakip seyircilerin tezahuraz yapmasına gerek kalmadan sadece top rakibe geçince ıslıklamaları bile sahayı etkilemeye yetmekte.ayrıca stadın tamamının üstünün kapalı olması daha sağlam bir akustik oluşturuyor ve tribünlerin dikliği de rakip oyuncuların üzerinde bir baskı oluşturuyor.
    29 aralık 2010 galatasaray fenerbahçe basketbol maçı bize gösterdi ki bir basketbol salonunda yaklaşık 11 bin taraftar salonu rakip için cehenneme çevirebiliyor.
    şimdi sıra bu ortamın muadilini futbol sahalarına taşımak.kadıköy seyircilerinin sadece ıslıkla yaptığını göz önünde bulundurunca tt arena da oynanacak ilk derbide özlediğimiz cehennemi yeniden yaşayacaz gibi
App Store'dan indirin Google Play'den alın