• 13
    1 günlük aradan sonra dün 7. turu ile devam eden olimpiyatlardır. açık kategoride şili'yi 4-0 ile, kadınlarda ise estonya'yı 3-1 ile yenmeyi başardık. açık kategoride hem biz hem de şili 1. masadaki ana isimlerini dinlendirdiler. biz mustafa yılmaz'ı, şili ise cristobal henriquez villagra'yı dinlendirdi. haliyle bizim adımıza ilk masada ediz gürel oynadı ve şili'nin henriquez villagra'yı dinlendirme kararı sürpriz bir karar olduğundan açılış hazırlığını eminim kendisine göre yapmıştı. bu yüzden ediz'in masasında uzunca bir süre yenik konumda kaldık zaten. tabi henriquez villagra'yı çıkartınca şili takımı bizim ilk 2 turda karşılaştığımız porto riko ve faroe adaları standardında bir ülke kıvamına geliyor. müsabakalar sırasında da şilili oyuncular üstün konumlarını da değerlendirmeyi başaramadılar ve tüm masalarda lehimize olacak şekilde ciddi elo farkları da olduğundan 4 masayı da galibiyetle kapattık.

    kadınlarda ise estonya'yı yenilgi almaksızın 3-1 ile geçtik. ilk masada ekaterina atalık rakibinin süresinin azalmasını süper değerlendirerek kendisinden daha yüksek elolu mai narva'yı siyahlarla yenmeyi başardı. 2. masada betül cemre kadıoğlu eşit konumda hamle tekrarı ile berabere kesti. 3. masada kübra öztürk siyahlar ile karşılaşmanın çoğunu ufak üstünlükle geçirdikten sonra oyun sonuna 2 piyon üstün girmesine rağmen kazanan hamleyi bir türlü bulamadı ve -4'e yakın bir konumdan berabere kalmak zorunda kaldık. kübra formsuz ama konumu -4 olmasına rağmen bulunması pek de kolay hamleler yoktu açıkçası. zaten bu maç kadınlarda biten son maç olduğundan sonucu ne olursa olsun estonya'yı yeneceğimiz de garantilenmişti. turnuvanın flaş isimlerinden gülenay aydın ise yine çok iyi bir maç çıkarttı. beyazlarla net bir galibiyet aldı.

    açık kategoride 31. sıraya, kadınlarda ise 20. sıraya yükseldik. tekrardan başladığımız sıralamalara yaklaşmış olduk. bugün açık kategoride karadağ ile kadınlarda ise filipinler ile karşılaşacağız. karadağ tüm masalarda neredeyse aynı kalibrede oyunculara sahip bir ekip. bu yüzden ilk 2 masada fark yaratıp 3 ve 4. masalarda berabere kovalayıp en azından 2.5-1.5 ile galip gelmek önemli olacaktır. kadınlarda ise filipin 2. ve 3. masalarda fark yaratabilecek bir ekip. bugün kübra öztürk'ü dinlendirip hayale batur'u kullanarak 3. masada gülenay aydın'ı değerlendirmek mantıklı olabilir. burada da yine 2.5-1.5'luk galibiyet güzel bir senaryo olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın