resim
Metin Oktay
Mevki:Santrfor
Doğum:02.02.1936
Ölüm:13.09.1991 (55)
Uyruk:Türkiye
  • 380
    ulu önder mustafa kemal atatürk, türkiye cumhuriyeti devleti için neyse metin oktay da galatasaray spor kulübü için odur benim gözümde. bugün parçalı formayı gururla giyebiliyorsak, galatasaraylıyız denilince saygı duyuyorsak, bunları geçtim galatasaraylıysak metin oktaya borçluyuz bunları.

    youtube'da kaybettiğimiz her maçın ardından sinema filmindeki sahneleri izlerim. eşinin "dur, bir cevap bekliyorum senden. ya ben ya galatasaray" sözlerine "galatasaray, o senden daha vefalı" dediğinde evde günün hangi saati olursa olsun bir alkış tufanı kopar.

    bir adam düşünün ismi ve soyadı yanyana geldiğinde akıllarda sadece "galatasaray" ve "parçalı forma" kelimeleri uyandırsa bile en fanatik fenerbahçelisinden tutun en ayyaş beşiktaşlısına kadar herkesin sevgisini saygısını kazansın. bir adam düşünün kendisini izleyen kuşakta bulunan erkeklerin tamamının çocuklarına isimini armağan etsin. bir adam düşünün ölümünün üzerinden onlarca yıl geçmesine rağmen 30 milyonluk bir kitlenin yüreğinde anası babası gibi sevilsin. o adam metin oktay.

    bugün benim gibi dağınık, savurgan bir eleman bile söz konusu parçalı forması olunca itinayla formasını sırtına geçirip itinayla çıkarıyorsa, sağlam bir ütü basıp derleyerek çekmecesinin tam ortasına armasını öpüp alnına değdirerek koyuyorsa; bunu yaptıran metin oktay'dır.

    galatasaray taraftarının yarısından fazlası bugün eğer formasına numara olarak 10 numarayı bastırıyorsa, başlığa ismini verendendir. o kadardır.

    hani derler ya hagiden sonra galatasaraya 10 numara gelmedi diye;

    10 ' dan sonra galatasaraya ikinci bir metin oktay, ikinci bir metin gelemedi. gelmeyecek de...
App Store'dan indirin Google Play'den alın