• 19
    hakkında doping yaptığı ya da daha doğru bir ifadeyle yasaklı madde (esrar vb. de olabilir) kullandığı iddiaları olan sporcu, ancak anlamadığım bir nokta var, doing numunesinin alındığı maçtan sonra taurasi fenerbahçe'de 7 maç daha oynamış, yani bu test yaklaşık 40 gün önce yapılmış, bir numunenin açıklanması 40 gün mü sürmüş, iddiaları netleşeceği ikinci numuneyi bu kadar zamanda neden incelememişler? ve aradan 40 gün geçmesine karşın doping kontrolleri basketbol federasyonu tarafından yapılması karşın nasıl olmuş da basketbol federasyonundan bir açıklama gelmemiş? gerçekten çok ama çok garip. benim bildiğim bir sporcuda doping çıkarsa hemen bu konuda bir açıklama yapılır, ardından ikinci numunenin sonuçları açıklanana dek oyuncu tedbirli olarak ceza kuruluna sevk edilir, ikinci numune de aynı sonucu verirse cezasını alır, tüm bunları hepsi de yaklaşık 1 hafta ya da 10 gün içinde tamamlanır. neyse sanırım bu konu bugün yarın açıklığa kavuşur.

    gelelim bundan sonra olabileceklere, büyük olasılık taurasi bir ceza alacak ve fenerbahçe de yeni bir oyuncu getirmeye çalışacak, elbette taurasi ayarında bir oyuncu bulamayacaklardır, bu nedenle euroleague'de final four oynama ya da şampiyon olma ihtimalleri zayıflar, hem de epeyce zayıflar, lige gelirsek, bence taurasi'nin gidişi bizim takımın şampiyonluğu anlamına gelmez, rakibin halen çok kaliteli ve birbirine alışık bir kadrosu var, ama yine de taurasi'nin olmaması şampiyonluk ibresini bize doğru çevirecektir.

    ikinci ve daha küçük olasılık taurasi'de doping olmamasıdır, bu durumda haberi yapan ümit avcı'nın başı epeyce ağrır, ama fenerbahçe kulübünden açıklamanın gelmediği her dakika bu olasılığı zayıflatmakta.

    son olarak doping olayı netleşirse taurasi'nin sözleşmesini feshedeceklerini düşünüyorum, daha doğrusu erdemli bir şekilde böyle davranmaları gerektiğine inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın