resim
Mustafa Sarp
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Trabzonspor
Yaş:43
Uyruk:Türkiye
  • 1067
    mehmet sarp oğlu mustafa sarp 5 kasım 1980'de bakırköy, istanbul'da dünyaya gelmiştir. boyu 1.87 m, kilosu ise 76'dır. kendisi diyarbakırlıdır ve kürttür. fakat asıl kökeni adana'ya dayanmaktadır.

    http://eski.bianet.org/...ita_b/diyarbakir.jpg

    http://www.turkiyerehberi.gen.tr/...er/files/harita1.jpg

    terzi olan babası gençliğinde ekmek parası kazanmak ve galatasaray'ın maçlarını izleyebilmek için diyarbakır'dan istanbul'a göç etmiştir. bu vesileyle de mustafa sarp istanbul'da doğmuştur. kendisi galatasaraylı olup doğal olarak bu özelliği babasından gelmektedir. çocukluğu ali sami yen'de geçmiştir. orta sahanın ortasında ve defansif orta saha olarak görev yapmaktadır. transfermarkt'a göre iki ayağını da kullanabilmektedir ve bonservis bedeli 3 milyon eurodur. menajeri bulunmamaktadır.

    futbola 1999'da gaziosmanpaşaspor'da başlamıştır.

    1999/2000 sezonunda gaziosmanpaşaspor'da lig b'de 28 maça çıkmış ve 6 gol atmıştır.

    kupada ise 1 maçta forma giymiştir.

    2000/2001 sezonunda gaziosmanpaşaspor ile 2. lig'de 31 maça çıkmış ve 1 gol atmıştır.

    kupada ise 2 maçta oynamıştır.

    2001/2002 sezonunda gaziosmanpaşaspor ile lig b'de 30 maça çıkıp 9 gol kaydetmiştir.

    kupada ise 1 maçta forma şansı bulmuştur.

    2002 yazında mersin idmanyurdu'na bedelsiz olarak transfer olmuştur.

    2002/2003 sezonunda 2. lig a kategorisi'nde mersin idmanyurdu forması ile 27'si ilk onbir olmak üzere 31 maçta oynama şansı bulmuştur. bu maçların sekizinde 90 dakika sahada kalmıştır. toplamda 2103 dakika sahada kalırken 2 gol atmış, 6 kez de sarı kart görmüştür.

    kupada ise 2 maçta oynamıştır.

    2003/2004 sezonunda mersin idmanyurdu ile yine 2. lig a kategorisi'nde 13'ü ik onbir olmak üzere 28 maçta oynamıştır. sadece 4 maçta 90 dakikayı tamamlayabilirken toplamda 1353 dakika sahada kalmıştır. sezonu 1 gol ve 8 sarı kart ile tamamlamıştır.

    kupada ise 2 maçta oynamış ve 1 gol kaydetmiştir.

    2004 yazında ankaraspor'a bedelsiz olarak transfer olmuştur.

    2004/2005 sezonunda ankaraspor ile süper lig'de 17'si ilk onbir olmak üzere 26 maçta oynamış ve bunların 12'sinde 90 dakikayı tamamlamıştır. toplamda 1664 dakika sahada kalırken gol atamamış ve iki kez sarı kart ile cezalandırılmıştır.

    2005/2006 sezonunda başkent ekibiyle süper lig'de 15'i ilk onbir olmak üzere 24 maçta görev almış ve bunların 11'inde 90 dakika sahada kalmıştır. toplamda 1249 dakika forma şansı bulurken 2 gol atmış ve 2 de sarı kart görmüştür.

    kupada ise 1 maçta oynamıştır.

    1 mart 2006 türkiye çek cumhuriyeti maçı'nın kadrosuna alınmış fakat maçta forma şansı bulamamıştır.

    bu sezonda türkiye b milli futbol takımı ile de olsa ilk defa milli formayı giymiştir*. 15 mart 2006'da aberdeen'deki tulloch caledonion stadında oynanan 2005 future cup finalinde iskoçya b milli futbol takımı ile türkiye b milli futbol takımı karşı karşıya gelmişler, turnuva boyunca ilk onsekize bile giremeyen mustafa sarp, bu maça yedek kulübesinde başlamıştır. türkiye maçı 3-2 kazanarak kupayı alırken mustafa sarp bu maçın 62. dakikasında hürriyet güçer'in yerine oyuna dahil olmuştur.

    2006 yazında bedelsiz olarak kayseri erciyesspor'a transfer olmuştur.

    2006/2007 sezonunda kayseri ekibiyle süper lig'de 24'ü ilk onbir olmak üzere 26 maçta oynamıştır. 22 maçta 90 dakikayı tamamlarken toplamda 2127 dakika sahada kalmıştır. sezonu 2 gol ve 7 sarı kart ile tamamlamıştır.

    kupada ise o sezon finalde beşiktaş'a gümüş gol ile kaybeden erciyesspor ile altısı ilk onbir olmak üzere dokuz maçta görev almıştır. altı maçta 90 dakika sahada kalmış ve bir sarı kart görmüştür. o sezon erciyesspor galatasaray'ı gruplarda 4-1 yenmiş, çeyrek finalde ise 1-1 ve 0-0'lık sonuçlarla elemişti...

    2007 yazında bursaspor'a bedelsiz olarak transfer olmuştur.

    2007/2008 sezonunda bursaspor ile süper lig'de 29'u da ilk onbir olmak üzere 29 maçta oynamıştır. bu maçların sadece ikisinde 90 daikayı tamamlayamamıştır. toplamda 2536 dakika sahada kalırken 4 gol atmış, 9 kez sarı, 1 kez de kırmızı kart görmüştür.

    kupada ise 3 maçta görev almıştır.

    2008/2009 sezonunda bursaspor ile süper lig'de 26'sı ilk onbir olmak üzere 27 maçta oynamıştır. 24 maçta 90 dakikayı tamamlarken toplamda 2274 dakika forma giymiştir. sezonu 4 gol ve 4 sarı kart ile tamamlamıştır.

    kupada ise beşi de ilk onbir olmak üzere beş maçta oynamış, dördünde 90 dakika sahada kalmıştır.

    2009 yazında bedelsiz olarak galatasaray'a transfer olmuştur.

    2009/2010 sezonunda galatasaray ile ligde 23'ü ilk onbir olmak üzere 30 maçta görev almış ve ilk onbirde başladığı tüm maçlarda 90 dakika sahada kalmıştır. toplamda 2198 dakika oynarken 3 gol atmış, 5 de sarı kart görmüştür.

    kupada ise altısı da ilk onbir ve 90 dakika olmak üzere altı maçta görev almıştır.

    uefa avrupa ligi'nde ise elemelerle beraber 11 maçta forma giyme şansı bulmuş, bunların yedisine ilk onbirde başlamıştır. 5 maçta 90 dakikayı tamamlarken toplamda 677 dakika sahada kalmıştır. 1 gol atarken 1 de sarı kart görmüştür.

    bu sezon içerisinde 5 eylül 2009 türkiye estonya maçı için ikinci kez kadroya alınmış fakat yine forma şansı bulamamıştır.

    2010/2011 sezonunda galatasaray ile şimdilik ligde dokuzu ilk onbir olmak üzere on maçta sahaya çıkmış ve toplamda 841 dakika forma giymiştir. 1 gol atmış, iki kez de sarı kart görmüştür.

    uefa avrupa ligi elemelerinde dördü de ilk onbir olmak üzere dört maçta sahaya çıkmış, bunların üçünde 90 dakikayı tamamlamıştır. 343 dakika sahada kalırken 1 gol atmış, 1 kez de sarı kart ile cezalandırılmıştır.

    sonuç olarak mustafa sarp, öncelikle kesinlikle çok iyi bir galatasaraylıdır, bundan hiç şüphem yok, zaten röportajlarından da anlaşılacağı üzere kendisi gerçek bir fanatiktir ve eminim ki takım içerisinde bir figür olarak önemli bir yere sahiptir. en baştan söyleyeyim, mustafa sarp sadece hırsı ve galatasaraylılığı ile bu takıma yakışmaktadır. gerisini de açıklayacağım...

    fakat bülent korkmaz kendisini bu takıma kazandırdı, frank rijkaard ve gheorghe hagi de kendisini düzenli olarak oynattı diye kesin bizim göremediğimiz bir şeyler, bir bildikleri vardır diye yan çizmeyeceğim...

    öncelikle şundan adım gibi eminim ki bülent korkmaz kendisini erciyesspor'dan tanıdığı için torpil ile bu takıma kazandırmıştır. iş bu yüzdendir ki çıktığı her programda da kendisini öve öve bitirememektedir.

    mustafa sarp net bir şekilde galatasaray futbolcusu olmak için yeterli değildir. ileri derecede yeteneksizdir. kondisyonu düşüktür. vizyonu yoktur, pasları da, şutları da etkisizdir. adam markajı sıfırdır. takım oyunundan bihaberdir. mevkisini bile tam olarak kavradığını söyleyemeyeceğim.

    fakat saha içerisinde fazladan koşarak, topa basacağı yerde adama, adama basacağı yerde de topa basarak çok iyi "çalışıyormuş" izlenimi vermektedir. yine adım gibi eminim ki kendisi de kapasitesinin farkındadır ve gerizekalı durumuna düşmemek için çok iyi kaçmakta ve gizlenmektedir.

    bu adam bir buçuk sezon boyunca takımın en önemli maçlarının tümünde görev aldı.

    tüm bunlar için ne yeterli tecrübeye, ne de kapasiteye sahipti.

    fakat takımın orta sahası özellikle de defansif anlamda rokfor peyniri olduğu için bir şekilde kendisine yer buldu. çıkıp yetersiz olduğunu beyan edip takımda oynamak istemediğin söyleyecek hali olmadığına göre kendisini bu takıma katanlar sabotajcıdır, suçludur, futbol yoksunudur... oynatanlar ise kısmen kabahatlidir çünkü ortada bir mecburiyet durumu da var...

    mustafa sarp açık bir şekilde efendidir, adamdır, hırslıdır ve belki de saha dışında gerçekten çok sağlam biridir ama o çimlere adımını attığı vakit tarihin en yetenek yoksunu galatasaray oyuncularından biri olduğunu ispat edercesine kah oradan oraya amaçsız şekilde koşturmakta, kah eli belinde gezinmektedir...

    en ilginç detaylar da şudur ki uzun zaman sonra ilk defa bu kadar "tecrübeli" bir galatasaray futbolcusu milli takım yüzü göremiyor ve nedense bu adama hayatında hiç bonservis bedeli ödenmemiş! o salmış, bu kapmış... yani bedelsiz transfer yapılır da bu ne yahu?

    mustafa sarp bence bu takımın kafadan en kötü 10 transferinden birisidir. yöneticilik rezaletidir. elano ve keita gibi kilit oyuncular şutlanırken kendisinin kalmasını ifade edecek sözcük bulamıyorum...

    son olarak söylemek isterim ki, istatistiklerine ve maçlarına bakılırsa kendisi bir buçuk sezon boyunca resmen kendini aşmış ve belki de kıt kapasitesinin en iyisini vermiştir. fakat şurası da bir gerçek ki öyle ilk başlarda depolanan moral ile koca sezon geçmez... yani kendisi şu an rüyada gibidir bu formayı giydiği için eminim ama sezon ortası-sezon sonuna doğru nasıl çuvalladı, nasıl yoruldu ve uzun vadede pili bitti hepimiz gördük... ben de transfer olsam galatasaray'a var ya canımı dişime takarım ama birkaç ay sonra elimde olmadan da olsa artık bir takım bitkinlikler ve konsantrasyon eksiklikleri baş gösterir.

    yani sözü özü gazla bu işler yürümez... çok iyi taraftar olmak çok iyi futbolcu olunacağı anlamına da gelmez...

    sana maçlarda ağız dolusu küfrediyorum, kimseyle geçmediğim makarayı senle geçiyorum ama mantıklı düşününce doğrudan sana çok da kızamıyorum mustafa sarp...

    seni başımıza musallat edenler ve üzerine bizi sana mecbur edenler yerin dibine batsın!

    http://galatasaray.theoffside.com/...a-sarp-bursaspor.jpg

    http://i.ekolay.net/i/0121/mustafa-sarp-ic1.jpg

    http://www.tfutbol.com/oyuncu/Mustafa_Sarp.jpg

    http://4.bp.blogspot.com/...400/mustafa-sarp.jpg

    http://2.bp.blogspot.com/...%9F+mustafa+sarp.jpg

    http://newsimg.bbc.co.uk/...materazzi203x270.jpg *(u: nasıl koymuştu kafayı ama zidane reyiz?)*

    http://media1.ntvmsnbc.com/...elroportaj.widec.jpg

    http://www.olay.com.tr/...Resim_1244049532.jpg

    not: gelecek bayram 7 kişi danaya girip adını mustafa sarp koyacağız. bir nevi totem. olmadı vudu büyücüleri ile görüşmeye gideceğim.

    edit: şu yazıyı yazarken çektiğim acıları ne olur bir düşünün.
App Store'dan indirin Google Play'den alın