• 4
    yakın zamanda olan iki olay ve ikisinde de beşiktaş olması kendilerine çeki düzen vermeleri konusunda ciddi bir uyarı. biri alen markaryan'ın vurulması diğeri de 5 aralık 2010 beşiktaş bursaspor maçı.

    diğer takım taraftarları sütten çıkmış ak kaşık mı?

    son maçlarda yönetimi protesto etmeye çalışan gruplara ve kişilerin başına gelenleri maça gidenler biliyor (ben gitmediğim için bilmiyorum).

    bunun dışında sedece maç esnasında değil maç başlamadan önce ve sonra olanlar da var. hem de aynı takımı desteklediğini söyleyen kişiler arasında bile oluyor bunlar. bir şekilde egemen olma güdüsüyle yapılıyor. dışarıdan biri olarak bana çok mantıklı gelmiyor bu. tribünlerin gruplaşmasına sıcak değilim. tribünün -bu haliyle- maça etkisi hakkında bile emin değilim. futbolun gösteri olduğunu kabul ettiğimizde taraftar ve ondan müteşekkil tribün bu gösterini en önemli parçalarından biri oluyor. takıma destek durumundan çok bu gösterinin dönmesi için gereken parayı harcayan kesimdir taraftar.

    şiddet olaylarında da "bir kısım taraftar", "kendini bilmez bir avuç kişi" gibi küçültmelerle tanımlandı hep. bu olayların kimler tarafından çıkarıldığının bilindiğini ama bir şey yapılmadığını düşünüyorum, inanıyorum. bu tribün olayında nasıl bir rant varsa artık her takımda bir grup çıkıyor, örgütleniyor ve egemen grup olmaya çalışıyor tribünde ( burada yıllardır maçlara gidenler var bir gruba bağlı veya değil, bu şekilde değilse olaylar düzelteyim burayı).

    bir yasanın kağıt üzerinde kalması değerini düşürüyor sadece.

    http://www.mevzuat.gov.tr/...amp;sourceXmlSearch=
    (4. bülüm uygulanması gereken bölüm sanırım)

    http://www.cnnturk.com/...te.olsaydi/598511.0/
App Store'dan indirin Google Play'den alın