• 397
    istanbul takımları taraftarlarının son gözdesi. aslında bu yavşaklık sadece futbol da değil. türkiye'de her konuda durum böyle. birileri bi başarı yakalamasın koduğumun ülkesinde. ne yapsakta itin götüne soksak felsefesi var.

    26 yıl sonra anadolu'dan bi takım şampiyon olmuş.bu olay zaten başlı başına bir tez konusu.o 26 yıl içinde şampiyon 3 takım arasında, çoğunlukla 2 takım arasında gitmiş gelmiş. başarıya hiç doymamış bu bahsettiğim yavşak istanbul takımları taraftarları. hep biz şampiyon olalım istemişler. rakibi avrupa'da fark yerken için için sevinmişler avrupa'da elle tutulur hiçbir başarıları olmamasına rağmen derbi maçlarında alınan sonuçlar onları tatmin etmiş.

    90'ların sonuna doğru biraz kıpırdanmış türk futbolu.galatasaray şampiyonlar ligi'nde oynaya oynaya belli bir tecrübe belli bir oyun felsefesi oturtmuş.bu bahsettiğim yavşak taraftarlar o zamanda rahat durmamış. galatasaray'ın rakipleri türkiye'ye geldiklerinde falan çiçeklerle karşılamışlar. bütün bunlara rağmen türk futbolu 2000 yılında zirve yapmış.ulusal bazda da galatasaray'ın etkisiyle 2002'de zirveye ulaşmış. sonra yine,yeniden kendimizle kavgaya tutuşmuşuz. baş aşağı düşe düşe 2009 yılına kadar gelinmiş.

    2009-2010 yılında da bursaspor ,bu düzene son vermiş.türk futbolu standartlarında bir futbol oynayarak ligdeki her takımdan daha fazla takım olarak,anadolu'dan ikinci bir şampiyon çıkacağına inanarak aslanlar gibi şampiyon olmuş.yazının başında da söyledim, bu başlı başına bi gurur kaynağı türk futbolu için.ama alışmışız 3 takımda gidip gelen şampiyonluğa.o zaman başarısızlığı örtmek daha kolay oluyor tabi.galatasaray şampiyon olamadıysa ne var canımm ezeli rakibi fenerbahçe oldu.

    durum bu olunca yöneticilerin koltuk kavgalarını,yanlış transferleri,bozuk altyapıları,oynanan çağ dışı futbolu,hıyar tarlası gibi sahaları bile sorgulamaz olduk.tek derdimiz bursaspor'un avrupa'da bizi rezil etmesi olmuş...

    bunları düşününce kelimeler kifâyetsiz kalıyo usta. 2009-2010'da beşiktaş yarı finalden mi döndü, 2008-2009'da fenerbahçe çeyrek finali son dakikada falan mı kaybetti diye soruyorum kendime.

    hayır dostum hayır.türkiye'nin en büyük takımları diye adlandırdığımız takımların hiçbiri bize yakın zamanda yaşatmadı bunları.ayrıca galatasaray'dan başka da yaşatan olmadı ya siktir et.

    velhasıl kelam vizyon,misyon falan kasmaya gerek yok usta.sen 2010 ekim ayı fifa dünya sıralamasına bakarsan görürsün vizyonu(29-türkiye). kendimizi kandırmaya gerek yok. durumumuz içler acısı. bunun sorumlusu değildir bursaspor.

    3 büyük takımın büyük(!) taraftarlarının büyük takıma yaraşır şekilde hareket etmeleri gerekmektedir. şampiyonluğa,başarıya doymak bunun gerektirir çünkü. türk futbolun da kalitenin artması için bursaspor ve onu takip eden trabzonspor,kayserispor gibi takımları yerin dibine sokmazsak eğer, o zaman belki vizyondan,misyondan bahsedebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın