• 14
    karda yapılanı için kıyafetler çok pahalıdır. kara kışta kayağa gitmek isteyenler, içinde bulunduğumuz aylarda-ki aslında geç bile oldu- kıyafetlerini ayarlasa iyi olur. hatta en güzeli kış biter bitmez gidip almaktır bu kıyafetleri. monu su geçirmeyen vs bir şey ayarlamak mümkündür de pantolonu illaki elzemdir. pantolın alırken dikkat edilmesi gereken şey estetik görünmesi değil, korunaklılığıdır. örneğin, düşük belli bir, düz paçalı bir kayak pantolunun sonu ayaklardan ve belden içeri giren ve eriyerek ıslanmanıza sebep olan karlardır. bunun yerine yüksek bel, askıları omuzdan tutan, paçaları iyice büzüştürülebilen modeller daha mantıklı. tulum giymek de bir çözüm olabilir. pantolon ve mont dışında gözlük olmadan yapılması, özellikle yağışlı havalarda derttir, görüş mesafesi mahvolur insanın. soğuk dağlarda (palandöken, sarıkamış...) maskesiz kaymamak lazım, yüz felci tehlikesi var, maskeleri de paraya kıyıp ter yapmayan, soğuk-sıcak geçirmeyen cinsten almak gerekiyor. alışveriş merkezlerindeki havai spor mağazaları yerine boyner, ykm gibi yerlerden kayak kıyafetleri daha uygun fiyata ayarlanabilir. bir de dört mevsim kayak kıyafeti bulunan, 4. levent metro durağının biraz ilerisindeki quiksilver mağazasına bakmakta fayda var.

    özellikle yeni öğrenirken arkadaşlarınızın sizi kolay bulabilmesi, herhangi bir kaybolma, düşme olayında fak edilmek için pantolon-mont ikilisinden en az bir tanesini koyu renk giymekte fayda var.

    en acı tarafı; insanı çağıran bir spordur, birkaç kez yapan kişi vazgeçemez kolay kolay ama maddi koşullar çok büyük engeldir önünde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın