• 17
    fm2008de orta saha oyuncularının özelliklerine değinmek gerekirse eğer genelde mental puanların ağır bastığını söyleyebiliriz.

    mc tabir ettiğimiz merkez oyuncuları takımın en önemli direnç ve destek noktalarıdır. o yüzden de kazanma odaklı ve hırslı olmalarında fayda var.

    mc'nizin mental puan kolonunun baştan aşağı çift haneli ve koyu koyu olması lazım üst seviye bir ligde oynuyorsanız. en başta da determination (kararlılık), teamwork (takım ruhuna sahip dyelim kısaca) work rate (ayak basmadık yer bırakmayan) puanları yüksek olmalıdır. bunun yanısıra, scout/antrenör raporlarında "consistent performer" ifadesi varsa süperdir. "inconsistent" varsa rezildir. bu özelliğin yani consistency'nin de iyi olması gerekli.

    ayrıca; oyun kurma anlamında iş yapmaları için; composure, passing ve teknikleri ne kadar yüksek ise o kadar iyidir. uzun şutu da iyiyse tamamdır, gerrard'dır. ama uzun şut da 14-15 işe yarar gibi görünür aldanmayın, az gol çıkar ve genelde kötü tercih olarak şut atıp atağı ziyan edebilirler. 16-17 olmadan uzun şut denettirmeyin.

    fizik kolonları da sağlam olmak zorunda çünkü en çok mücadeleyi mc'ler verecek. bir de taktik anlayışa göre , mc'yi dm pozisyonunda , dm'yi merkezde oynatırken gerekli özellikleri sağlıyor mu diye kontrol edin. tacklingi düşük bi rmc'yi uygun görünüyor bile olsa ön liberoya çekmeyin. büyük ihtimalle hucuma katkısı daha fazla olan bir merkez oyuncusudur ve siz onu rakip kaleden uzaklaştırmış olmakla beraber, ilk savunma hattınızın zayıf kalmasına da yol açabilirsiniz. mc ile dmyi birbirinden ayıran özellikler; teknik, composure ve passing'dir.

    ister mc olsun ister dm, stamina muhakkak sağlam olmak zorunda.

    amc için de dribbling, teknik, off the ball, composure, passing olmazsa olmaz şartlar.

App Store'dan indirin Google Play'den alın