• 16
    gol sevinçlerini 2d görüntüde bile olsa en keyifle yaşadığım bu oyundan bahsederken, hucum ile ilgili de nacizane deneyimlerimi paylaşmak isterim.

    finishing, en önemli golcü özelliği olmakla beraber, bazı puanları yüksek ise 11-12 finishingle bile bombacılara rastlamak mümkündür. finishinge takılmayın. mesela off the ball, topsuz oyun; nereye kaçacağını bilmek, golü koklamak anlamındadır. sadece uç adamları için değil, açık oyuncuları ve 10 numaralar için de olmazsa olmaz özelliktir.
    bir diğer ofansif yetenek de composure'dır. hem golcüler hem de arkasındakilerde bu puan iyiyse tehlikeli ataklar geliştirirsiniz.

    off the ball,heading, jumping, balance,stregth puanları iyi olan bir golcünün finishingi yüksek olmasa da olur yani.

    kanat adamlarıyla ilgili olarak da eğer dribblingleri lig seviyesine göre düşükse, top sürmelerini minimize edin. hatta ileri doğru ok çıkarmamanızı da tavsiye edebilirim. kişisel komuttan ileriye çık diyip ok çıkartmadan kullanabilirsiniz. ayrıca pace ve acceleration iyi bir kanat oyuncusunda olması gereken başlıca fiziksel özelliklerdir malumunuz.
    olur da sol açıkta sağ ayaklı birini kullanmanız icap ederse, orta yapmasından ziyade ara pası ve şut denemesini işaretleyin. ters ayaklı olması sadece bu noktada avantaj yaratır, sürekli orta yaptırmaya çalışmak faydalı olmaz. pası ve tekniği yüksek ise iş yapar.

    forvetlerinizin top sürmeleri iyiyse ve fizikli adamlarsa, uzaktan şut seçeneğini minimize edin ki; 18 dışından bam-güm vurmasınlar, alsınlar yürüsünler. herşey olabilir. penaltısı var, kırmızısı var.

App Store'dan indirin Google Play'den alın