• 15
    fm 2008'i ömrüm oldukça oynayacakmışım gibime geliyor.
    son yamasını indirdiğimden beri ölü toplardaki sinir krizleri geçti. çatır çatır veriliyor goller.

    (bkz: #51465)te tüm fm'ler için ortak olan konulara değindik. biraz da burdan devam edelim çünkü; sürekli 2008 oynadığım için, vereceğim önerilerin 2009da işe yarayıp yaramayacağından emin değilim. belli olmaz.

    aptalca goller yediğinizde ve bunu spikerin "stupidity" ya da " mistake" ifadelerinden teyit ettiğinizde bunun sebeplerini düşünürsünüz. ben tespit ettiklerimi paylaşayım:
    savunma oyuncularınızın "decision" ve "concentration" puanları mutlaka iyi olmalı.karar verme ve konsantrasyon anlamına gelen bu puanları düşük bir savunma kurgunuz varsa bomba hatalara olanak tanırsınız.
    scout raporlarında izlediğiniz adam için "biraz salak" deniyorsa transfer etmeyin bu yüzden.
    ayrıca kaleciler için "eccentricity" denen puan türü oyunun ters işleyen tek puanı. yüksek değil düşük olması makbul. bu puanı 10-15 olan bir kaleci zaman zaman mucizevi kurtarışlar yapabilir ama bunun 5 katı kadar gerizekalıca hatalar yapacaktır.kaçının.
    ayrıca hucuma beklerinizi çıkartıyorsanız; kalecinizin "rushing out" (tehlikeyi sezip bir libero gibi fırlaması) ve "one-on-one" puanları yüksek olmalı.

    stoperlerle ilgili olarak bi ilavem de; vasat bir tackling puanı olmasına rağmen, markingi ve agility'si yüksek ise ısrar ediniz, sizi üzmez. agility puanının (çeviklik) düşük olması stopere değil de abrams tankına sahip olduğunuzu gösterir.

    savunmada baş ağrıtan bir diğer konu ise tehlikeli frikiklere ve penaltılara sebebiyet veren adamlarımızdır. "balance" puanı kötü olan her oyuncu, kamyon gibi dalma özelliğine sahiptir. balance'ı düşük adamları pek kadrolarımda barındırmam.

    beklerinizi hucuma çıkartıyorsanız, staminasının erimesinden staminanın önemini zaten maç içinde anlarsınız da; pace ve accelerationları düşük ise, "gittiği yerden dönemeyen" adamlardır. rakibin açık oyuncularını man of match yaparsınız.ayrıca bek adamlarının dribbling puanları yüksek değilse, kişisel komutlardan top sürmelerini minimize edin, çıkacaksa yine çıksın da sadece orta yapsın. orta alanda ayağındaki topu kaptıran bek adamınız yüzünden kontra yemeyin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın