resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 3184
    en iyi savunma saldırıdır düsturu ile savaşan taraftarlara sahip teknik direktör.
    yemezler. daha önce başkalarına söktü bu numara. millete alçakça saldırarak sözlükten bir sürü yazarın uçurulmasına neden oldu bu güruh. o çocuklar genç ve cahildiler. bu alçakça saldırılara hak ettiği cevabı verdikleri için uçuruldu bu sözlükten. bana karşı da gerek cevap entryleri gerekse özel mesaj yolu ile denendi. tutmadı. tutmazda.

    bana yapılan saldırı tarihi olan 1 eylül 2010 tarihinde entryimi yazıp sözlüğü kapattım.
    bu arada rijkaard kovuldu, hagi geldi, sözlüğe girmedim. 25 ekim 2010 tarihine kadar 55 gün yazmadım. 5 kasım 2010 gününe kadar 65 gün frank rijkaard başlığının altına da yazmadım.

    bunun iki nedeni vardı;
    birincisi : ligde olacakları ve bazı terbiyesizlerin mars olmanın verdiği ruh hali ile sözlükte sağa sola aldıracaklarını biliyordum,
    ikincisi; o süreçte burada olsaydım uçurulmam kaçınılmazdı. çünkü gerek yapılan alçakça saldırılar, gerekse yorumlara vereceğim tepki benim sözlükteki sonum olacaktı.

    25 ekim 2010 tarihli fenerbahçe maçı sonrasında sözlüğü açıp yazmaya başladım. ilk entrim maçla ilgili idi. ikinci entryimde yapılan saldırı ile ilgili olacaktı. entryi yazarken muhatabının sözlükten uçmuş olduğunu fark ettim. o nedenle yazmaktan vazgeçtim. ama madem ki şimdi sözlükte vekil çük’ü var, bize o da uyar. kaşımıyım diyorum ama zorla kaşınıyorsunuz bilader.

    öncelikle bana yapılan saldırıda dikkat çekici nokta; halamın oğlundan duydum, teyzemin kızı söyledi gibi argümanların kabul edilmeyeceği idi. ama bana bunu söyleyen vatandaş blogculardan örnek vermekten imtina etmiyordu. verdiği link ben kesington adlı bir blogger’e ait.

    http://footballfraternity.wordpress.com/...o-rebuilt-barcelona/

    blogger’imizin rijkaard’ın ağzından yazdığı söz şu;
    “i have no intention of leaving. it would be different if the players were saying it is time for me to go but that is not the case.”

    istenirse uzun uzun izah ederim ama sonuçta bu bloger’in yaptığı çeviri eklemeli mesela. konunun özü ile ilgili olmadığı için bunu geçiyorum. sadece vatandaşın çelişkisini sergilemek için anlattım. kimse merak etmesin, bloger bile kaynak göstermiyeceğim.

    gelelim konunun özüne;
    la porta’nın geçenlerde goal com’da yer alan bir açıklaması türk basınına da yansımış. bunun tercümesine filan gerek yok.
    linki şurda;
    http://www.milliyet.com.tr/...mp;ArticleID=1136527

    ne diyor la porta;
    "rijkaard, soyunma odasında otoritesini kaybetmişti"

    soyunma odası gibi yerlerde yaşananlar genellikle çok uzun yıllar sonra açıklanır ama la porta’nın yaptığı bu açıklaması yaşananlar konusunda önemli bir ipucu vermekte. la porta diyor ki; “rijkaard’ı soyunma odasında sallamıyorlardı. 2 ispanya süper kupası, 2 la liga, 1 şampiyonlar ligi şampiyonluğu kazanan rijkaard futbolcularının adam yerine koymadığı birisiydi” diyor.

    gelelim sürece;

    rijkaard, barcelona’nın başında 2004-2005 sezonunda ispanya süper kupası ve la liga şampiyonluğu kazandı, 2005-2006 sezonunda ise ispanya süper kupası-la liga şampiyonluğu-şampiyonlar ligi şampiyonluğu kazandı.

    2006-2007 sezonunda, şampiyonlar ligi çeyrek final öncesi oynanan elemede kendi sahasında 1-1 berabere kalarak liverpool’a elendi. averaj ile şampiyonluğu real madrid’e kaybetti. barcelona lig ikincisi olarak şampiyonlar ligine kaldı. kral kupası yarı finalinde getafe’ye 4-0 yenilerek elendi. (o zaman getafe’nin başında bernd shuster vardı)

    2007 2008 sezonunda ise şampiyonlar ligine manchester’e kendi evinde 0-0 berabere kalıp deplasmanda 1-0 mağlup olarak veda etti. birkaç hafta sonra kendi sahasında real madrid’e 4-1 mağlup olup şampiyonluğu ve şampiyonlar ligine katılma şansını tamamı ile kaybetmişti (bkz: 7 mayıs 2008 barcelona real madrid maçı) ama uefa’yı kesin olarak garantilemişti.

    ligin bitmesine 2 maç ve 11 gün kalmıştı. ligin bitmesine iki maç ve 11 gün kalmış olmasına ve uefa’yı garantilemiş olmalarına rağmen la porta ligin bitmesini beklemeden daha bir yıllık sözleşmesi olan rijkaard ile ilgili açıklamayı yaptı. frank rijkaard’ın yerine b takımı hocası guardiola’yı getirdiklerini söyledi.

    açıklamanın linki bu;
    http://www.fcbarcelona.cat/...5/n080508104104.html

    ne diyor la porta;
    “es una prueba de que no se han podido corregir los errores que se detectaron la temporada pasada”
    (mealen) “geçen sezon saptanan hataların düzeltilmesi mümkün olmamıştır”
    “-geçen sezon biz sana bir sürü şeyin yanlış olduğunu söyledik ama bizi dinlemedin, bir haltta beceremedin-”

    ne diyor la porta;
    “creemos en guardiola para que lidere el nuevo proyecto deportivo. garantiza la continuidad renovada del ideario futbolístico que nos ha llevado a los éxitos”
    (mealen) “biz guardiola ile başlattığımız projemize inanıyoruz. futbol da yenilik başarı getirir”
    –rijkaard için- sen de bizim projemizin parçasıydın. senin zamanın geçti, şimdi b takımı hocası gelip gereğini yapacak. biz “projemize” güveniyoruz. diyor.

    ne diyor la porta;

    "los jugadores no han respondido a las expectativas que teníamos todos, ni tampoco al entrenador", ya que "habíamos planificado una de las mejores plantillas del mundo."
    (mealen) “bizim dünyanın en iyi kadrosunu yapmamıza rağmen ne oyuncular ne de koç bizim beklentilerimizi karşılayabildi.”
    “biz dünyanın en iyi kadrosunu kurduk ama eleman sıçtı batırdı”

    -kimse bana “ama futbolcular bik bik bik” demesin. rijkaard’ın kovulmasının ardından en büyük sorunu yaşadığı eto’o takımda kalmış olmasına rağmen sezon sonunda gönderilen futbolcuları yazıyorum. zambrotta, ronaldinho, (28 yaşındaydı ve sakatlık geçirmişti. la liga da toplam 12 maçta forma giyebildi onlarında bi kısmını tamamlayamadı), thuram (futbolu bıraktı), edmilson(32 yaşındaydı ve sakatlık geçirmişti), deco(31 yaşındaydı), ezquerro(öyle ahım şahım bir futbolcu değildi).

    zaten la porta yukarıda yaptığı açıklama ile “rijkaard soyunma odasında otoritesini kaybetmişti” diyerek asıl sorumlunun kim olduğunu yıllar sonra beyan ediyor.
    ha diyorsan ki e adam ana avrat sövmemiş ki kardeşim, kusura bakma onlar senin gibi adamlar değil. açıktan ana avrat sövmezler ince skerler adamı.

    ardından eto’nun tepkisi;
    http://www.elpais.com/...70213elpepudep_4/Tes

    sayfanın sağında basına verdiği demecin ve söylediği bu sözün videosu’da var. ne diyor eto’o rijkaard için;
    (bkz: mala persona)

    hiçbir şey bilmiyorsan google translate var ispanyolca “mal”(a-çekim eki) yaz ingilizce ne anlamlar taşıdığını gözünle gör.

    gerçi eto’nun
    “mal(a) persona”ı hakaretin ağa babasıdır.

    ha bunlardamı kesmedi seni;
    al bir link daha;
    buna ilişkin http://www.telegraph.co.uk/...d-for-Guardiola.html linkinde ingiliz telgraph’tan charlie caroe yaptığı kısa incelemede şöyle demiş;

    “the news will please many in spain. following barcelona's 4-1 loss to real madrid last night the spanish newspapers said:
    "(bkz: you dishonour the barca shirt)”

    you dishonour the barca shirt’ün ne anlamına geldiğini çakıyormusun. ingilizce bilmeyenlere google translate tavsiye ederim.

    ne oldu; kimmiş yalancı, kimmiş şerefsiz.
    uzun zamandan beri bu sözlükte yazarlara yapılmadık pislik kalmadı. ben bir yazar arkadaşın diğer yazarlardan birine “orospu çocuğu” dediğine bile şahit oldum. bu tür küfürleri kullananlar hep aynı ekibin elemanları. ilk gün söylemiştim ya bu küfür kafir ve alçakça saldırılardan vazgeçip adam olacaksınız, ya da sonsuza kadar bir yerlere sokulup çıkarılmaya muhatap kalacaksınız. çocukların acısı var diye tam 65 gün sesimi çıkarmadım. 65 gün sonra bile bu tavırları hortlatırsanız daha çok sıkıntıya girersiniz, uyarayım. bu süreç galatasaray da yaşanmış bir süreç. eğrisi ve doğrusu ile zaman zaman analinizini yapmaya çalışacağız. herhangi bir fikre karşı olan düşüncenizi böyle pis bir şekilde şahsileştirdiğiniz müddetçe benden hakkettiğiniz tavrı ve cevabı alacaksınız, haberiniz olsun. zaten şurada bir avuç adamsınız, sizde kuyruğunuzu kıstırıp efendi efendi yazın. aklıma gelmişken bir daha söyliyeyim; böyle pis numaralara başvurmayın, bana kurnazlık sökmez.

    hadi kalın sağlıcakla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın