• 2399
    trabzon maçına hangi kadro ile çıkacağı merak edilmektedir. hakan balta ve serkan'ın sakatlanması sanırım hagi'nin özellikle yabancı kontenjanında ciddi değişikliklere sebep olacaktır.
    baros, kewell, elano ve ayhan'ın oynayaibilecek olması ile birlikte hagi için bence gerçek teknik direktörlük başlıyor. bu kadar hücumcu ile hem defansif olarak zaafiyet yaşamadan hem de hücumda nasıl aktif bir takım yaratılır?
    galatasaray bana geçen sezon şenol hoca'nın trabzon'a geldiği zamanlardaki halini hatırlatıyor. bir farkla; şenol hoca'nın şansı ortada colman, selçuk ve ceyhun gibi 3 tane iyi orta saha oyuncusuna sahip olmanın verdiği rahatlıkla forvette 4 tane gezen ama çok fazla defansif olmayan adamı kullanarak kısa zamanda çok iyi bir hücum takımı yarattı.
    bu maç fener maçından daha zor. karşısında daha kompak ve ne yaptığını iyi bilen ve en önemlisi topu çok hızlı dolaştırabilen bir takım var. eğer onların top gezdirme temposuna kapılırsak işimiz zor. ben hafgi'den fener maçına benzer kadro dizilişi bekliyorum. zira oyunun kilidi colma-selçuk ikilisinin pas trafiğini kesmekte. bu ikisine baskı yaparsak öndeki 4'lü de etkisiz kalabilir.
    bir de dikkat edilmesi gereken trabzon'un sağ kanatta serkan balcı ile yaptığı bindirmeler. burada da gökhan gönül'ü durdurmak için yaptığı taktiksel doğruyu tekrar uygulaması uygun olur.
    bence ideal kadro: ufuk - servet - insua- sabri - cana - mustafa - ayhan - elano - pino- baros
    klasik 4-4-2 veya 4-4-1-1- gibi. hakan ve serkan olmadığı için insua solda sabri sağ bekte. elano çok iyi oynadığı ve resmen oradan oyun kurduğu sağ kanatta; ortada cana kesin. baros'un banko oynaması gerektiğini düşünürsek ya pino ya da misi kenara gelecektir. bence pino'unb gezen ve dağıtıcı kimliğinin baros ile daha da baskın hale gelmesinin bu maçla mümkün olacağını düşünürsek bu maçta rakibi çok rahatsız edebilir. üstelik fener maçında stoperlerle tek başına kaldığı ve geriden fazla destek gelmediği için hakettiği golü de bulamamıştı. şimdi baros gibi partnerle çok iş yapabilirler.
    misi ve kewell gibi iki admın da kenardan gelecek olması büyük avantaj.
    ayhan sol kanatta hem içe kat edip ortaı kalabalıklaştırmak hem de o kanadı kullanmak adına fener maçındaki gibi oynayabilir.
    bu düzende baros ve pino'nun hem sağa hem sola kat edip topu alıp yüzlerini dödnüklerinde çok iş yapacaklarını. ortadan süpriz bindirme yapabilecek olan sarp'a veya elano'ya gol attırabileceklerini düşünüyorum.
    sanırım hagi ufak bir değişiklik yapabilir. aynı fener kadrosu ile çıkıp baros'u kenarda oturtup misiyi oynatabilir ki bu bence fazla konservatif bir takım olur. bu maçta galibiyete ihtiyacı olan biziz trabzon değil.
    umarım fener maçındaki konsantrasyon ve azim bu maçta da olur. forvette pino ve baros ve geride onlara araya top atabilecek bir elano ile oynarsak kesin gol atarız!
App Store'dan indirin Google Play'den alın