resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 711
    kendisinin kadro kalitesi düşük olan bir takıma bir sezonda verdiği emek ile rijkaard efendinin galatasaray tarihinin belkide en kaliteli kadrosuna iki sezondur bir şey verememesi takım ahengine bağlanmaktaymış.

    sormak gerek iki sezondur takım ahengini bile sağlayamayan bir teknik adamın bu takıma verebileceği ne olabilir? servet örneğinin bir benzerini barcelona dönemi pique ile yaşadığı düşünülünce frank rijkaard'ın ne kadar sığ bir teknik adam olduğu daha bariz anlaşılmaktadır. birde şunu düşünmek lazım servet rijkaard öncesi mi oyun içinde daha aktif bir stoperdi yoksa rijkaard sonrası mı? ya da şu şekilde düşünülmeli rijkaard'ın barcelona ve galatasaray dönemlerinde elindeki mevcut stoperlerin tamamı neden rijkaard yönetiminde iken oyuna hiç bir katkıda bulunamamaktadırlar.

    bunun en bariz örneği neill'in geçen yıl ki formu ile bu yıl ki formu arasındaki dağlar kadar farktır. geçen yıl daha ilk maçlarında topu geriden taşıyan hatta sıklıkla oyun kurmaya çalışan neill, rijkaard yönetimi le git gide takım oyunundan kopuk bir performans sergilemesi bu bağlamda kimin kabahati oluyor?

    diyelim ki siz haklısınız ve rijkaard ile servet uyuşmadı. tıpkı hagi ve ümit karan meselesi gibi. hagi ümit'ten yararlanamayacağını anlayınca ne yaptı hassan kabze'ye daha fazla forma şansı verdi. altyapıdan özgürcan özcan'ı denedi. peki rijkaard'ın altyapıdan denediği tek futbolcu var mı? yada kendi sistemine uygun olduğunu düşündüğü tek bir futbolcu izlemiş mi? şu an u20 milli takımının iki yıldız golcüsü olan cem sultan veanıl dilaver'in golcü yoksunluğu çekilen dönemlerde rijkaard tarafından herhangibir maçta denendiğine tanık olan var mı?

    artık bazı şeyleri kabullenmek gerek, her iki düşünceye görede rijkaard galatasaray'a uymadı. ister ahengi uymadı deyin, ister alışamadı, ister kimyası tutmadı, isterseniz beceriksiz deyin bu adam bu takıma zarardan başka bir şey vermiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın