• 3
    trabzon aslan gibi:5-3
    ali sami yen’deki müthiş düelloda rakibinin gecesini kararttı, g.saray’a büyük şok yaşattı

    ikisi de devdi. doğal olarak da onlardan beklenen mükemmel futbol, bol goldü. evet... sonuçta öylesine bir mücadele sergilendi ki ali sami yen'de... yıllar boyunca unutulmayacak şekilde. hareketli futbol, bol gol. izleyenlerin nefesleri kesildi, goller peşpeşe geldi. sonuçta daha akılcı oynayan, g.saray defansındaki boşlukları iyi değerlendiren trabzonspor, tam 5 gol atarak galibiyete uzandı, cim - bom'a ise güçlü rakibine attığı 3 gol, hiçbir şey kazandırmadı
    sahanın yıldızı campbell, gol perdesini açtı, ardından okan'ın vuruşunda ogün'e çarpan topu çizgiden recep çıkardı ama hakem "gol" dedi. heyecan giderek arttı, campbell, takımını bir kez daha öne geçirdi. g.saray, bu gole bülent'le karşılık verdi. ikinci yarıda da gol yağmuru sürdü, selahattin, ağları gördü. ardından orhan farkı açtı. burak sarı - kırmızılı takımı umutlandırdı ama sahanın yıldızı campbell, bir kez daha sahneye çıkarak son sözü söyledi

    hakemler: serdar tatlı (*), aykut gümülü (**), osman hakan yavuz (**)
    g.saray: taffarel (*) - fatih (*) (suat dk.80 (*), popescu (*), bülent (*) - okan (**), tugay (*)(burak dk.80 (*), hagi (*), hasan şaş (*)(emre dk.46 (*), k.hakan (*) - b.hakan (*), arif (*)
    yedekler: mehmet, ufuk, vedat, tolunay
    trabzonspor: miloveski (**) - recep (**), ogün (***), okan (**) - mehmet zengin (***), vugrinec (***), ünal (***), abdullah (***) - campbell (****), selahattin (***) (orhan dk.84 (**)
    yedekler: metin, seyit cem, çetin, feti, osman, dilaver
    goller: campbell (dk. 7, 31 ve 89) okan (dk.14), bülent (dk.45), selahattin (dk.65), orhan (dk.85), burak (dk.87)
    sarı kartlar: tugay, arif (g.saray), mehmet zengin, ogün, selahattin (trabzonspor)
    paf ligi: g.saray - trabzonspor: 2 - 0
    seyirci - hasılat: 20.079 - 10 milyar 329 milyon lira

    notlar

    çizgiyi geçmedi
    trabzonlu futbolcular, g.saray'ın ilk golünde topun çizgiyi geçmediğini iddia ettiler. kaptan ogün, "yan hakemle konuştum. kendisi golü vermediğini söyledi. ama orta hakem karar vermiş. bu büyük bir haksızlık. neyse ki sonuca etki yapmadı" dedi

    çizgiye geçmedi
    g.saray'ın ilk golüne büyük tepki gösteren trabzonsporlu futbolcular topun çizgiyi geçmediğini iddia ettiler. kaptan ogün harcanan emeğin karşılığının böylesine hakem hataları ile gasp edilmesinin haksızlık olduğunu söyledi.

    özel pankart
    galatasaraylı futbolcular maç sonrası yapılan sevinç gösterilerinin faciaya dönüşmemesi için özel pankartla sahaya çıktılar. pankartta "sevinci yasa boğmayalım" yazarken, renginin siyah olması da dikkati çekti.

    rada tribünde
    trabzonspor'un sorunlu futbolcusu rada dün teknik direktör gordon milne tarafından maç kadrosuna alınmadı. rada stada bile güçlükle girerken, tribünde kendisine yer bulmakta zorlandı.

    rakip takipte
    galatasaray'ın şampiyonlar ligi'ndeki rakibi juventus'un yardımcı antrenörü pezotti tribündeydi. italyan çalıştırıcı sürekli not tutarken, "galatasaray'ın her maçta yeni bir özelliğini öğreniyorum" ifadesini kullandı.

    yılmaz gelmedi
    trabzon'un başkanı mehnmet ali yılmaz dün maça gelmedi. galatasaray başkanı faruk süren ise yılmaz'ın geleceğini düşünerek eşi ile birlikte şeref tribününde oturdu.

    g.saray'a tarihi darbe

    sarı - kırmızılı takım, 1966'da açılan ali sami yen stadı'nda ligde ilk kez kalesinde 5 gol birden gördü. g.saray, ligde 4 mayıs 1996'da kocaelispor'a, 8 eylül 1996'da da f.bahçe'ye kendi sahasında 4 - 0 mağlup olmuştu. cim - bom, 22 nisan 1992'de ise fenerbahçe stadı'nda f.bahçe'ye 5 - 2 yenilmişti
    g.saray teknik direktörü fatih terim, maç sonrası bir hayli üzgündü. terim, "gol düellosunu kaybettik. böyle bir skor hiç beklemiyordum. defansta inanılmaz hatalar yaptık. trabzonspor gibi ligin en az gol yiyen ekiplerinden birine üç gol attık ama yine de kazanamadık. savunmamıza önlem almalıyız" diye konuştu.

    kaynak milliyet
App Store'dan indirin Google Play'den alın