resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2857
    geçen sezon jose mourinho'nun guardiola ile ilgili kendisine sorulan bir soruya ismini vermeden dokundurduğu teknik adam. soru aynen şu şekildeydi;

    "sayın mourinho, bugüne kadar porto'dan inter'e uzanan teknik direktörlük kariyerinizde kendinize en yakın rakip olarak gördüğünüz kişiler arasında guardiola'da var mı?"

    cevabı;

    "guardiola şimdilik başarılı bir teknik adam. fakat alt yapıdan kurulu olan bir sistemi devam ettiriyor kendisi. bunu yapmak kolay ama sıfırdan başlayarak yükselmek hiçte kolay değil. guardiola kendini benim gözümde ancak barcelona'dan başka bir takımda başarılı olduğu zaman ispat edecektir. daha öncede aynı takımda ve aynı sistemde hatta aynı oyuncular ile kendisi gibi başarılı olup daha sonra gittiği takımı berbat eden örnekler mevcut"

    o zaman çok kızmıştım hatta küplere binmiştim bu sözlere. fakat gel gör ki zaman mourinho'yu haklı çıkardı. bu arada sormadan geçemiycem rijkaard'ın babasının vefaat etmesi elbette kötü bir olay tamam diyelim ki karabük maçını bu moral bozukluğu ile kaybettik.

    bana karabük maçından önce kazandığımız maçlar dahil iyi oynadığımız tek bir maç söyleyin. kimse zamana ihtiyaç var diye kıvırtmasın 1,5 sene oldu. geçen sene düşmemeye oynayan lazio, edoardo reja ile kendini adam gibi transfer yapmadan 3 ayda toparlayabiliyor da mucizevi insan frank rijkaard 1,5 yılda tek bir ışık gösteremiyorsa bu adam başarısızdır kardeşim. şimdi isteyen kıvırcığım desin isteyen gitsin tapsın ama gerçek bundan ibaret.

    bu taraftar hiç bir teknik adama bu kadar sabretmedi. tarihinin en başarılı teknik direktörü fatih terim'e bile küfür etti bu taraftar ama rijkaard diyince akan sular duruyor. üstelik adam nerdeyse her beyanında galatasaray ile dalga geçtiği halde. yabancı hayranlığı buna diyorlar sanırım. yazık çok yazık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın