• 84
    elimizde olan silahların, gerçekten konsantre oynadıkları takdirde puansız dönmemizin imkansız olduğu karşılaşma. 2 sene önce lincoln kıpırdanmıştı umut verici başlamış akıl almaz goller yiyerek maçı kaybetmiştik. keza arda turan gibi bir adamı bu maçta oynayabilecek psikolojiye sokmamız gerekiyor. ayrıca bu maçta ortasaha göbeğinde kesinlikle ısıran yapıda olmamız gerekiyor. cana- barış bence en ideal isimler olacaktır. maçı biz kendi hücumumuzdan ziyade kaptırılan toplar sonucunda gelişen ataklara uygun yapıda bir kadronun sahada olmayışından kaybediyorduk. 11 metinle sahada olduğumuz kadro fenere dar etmişti sahayı örneğin. çünkü sürekli ısırıyorduk rakibi ama yenememiştik.

    bu sezon fenerbahçe kanatlarından hiç olmadığı kadar atak veriyor. bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. bence sabri ve insua'nın olduğu bekler ve arda'nın dönüşü eğer formda olursak fenerbahçeyi kanatlardan çok zorlayacağımıza işaret. dia gibi bir silahı var fenerin kanatlarda ama defansif anlamda çok zayıf bu adam, aynı nedenle fenerbahçe defansı beşiktaş maçında sağ kanadından gelen ataklarda quaresma ve i. köybaşını durduramadı.

    emre meselesi var bir yandan da. emre gerçekten nefret ettiğimiz bir oyuncu olmasına karşın, takdir edilesi bir güç katıyor fenerbahçeye. onun olmayışı fenerin puan kaybının habercisi oluyor. bence emreyi ne yapıp edip sinirlendirmek gerekiyor, kart problemine düşürmek gerekiyor. bunu başarırsak çok daha rahat oynarız.

    maçın en kritik bölümü bizim için ilk 20 dakika. bunu dengeyi koruyarak geçirirsek, şok yaşamadan futbolumuzu oynamaya başlarız. zaten gergin olan takımımız o dakikalarda yenilen golle safdışı oluyor çünkü. fenerbahçe genelde bu dakikalarda kontraatak kurgu ile oynuyor zaten defans için kaliteli olan kadrosu gol yemiyor, hırslı olan bizim dirayetimiz çözülüyor. o yüzden fenerbahçeyi hücuma zorlamalı ve çıkarken bozmalıyız.

    psikolojik oyunlardan hiç söz etmiyorum, zira artık ayan beyan buna hazırlaması gerekiyor rijkaardın oyuncularını. bu maç için pino ve arda'nın mevkilerinde gösterecekleri performans çok önemli.

    (bkz: bizim için fenere de k.o.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın