resim
Mustafa Sarp
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Trabzonspor
Yaş:43
Uyruk:Türkiye
  • 820
    sıradan bir ikinci lig takımının ilk 18'ine dahi girmesine şüphe ile yaklaştığım futbolcu. gel gör ki galatasaray da ilk 11 oynuyor.
    kendisi muhteşem bir ilüzyonisttir. harika gölge savunma yapar, süper eskortluk yapar, rakibini hiç üzmez, hiç topunu almaz, almaya çalışmaz, pas atmayı bilmez, atmak istese de beceremez; nasıl buralara kadar gelmiştir inanılır gibi değildir! sanırım gerçekten süper bir ilüzyonist...
    umarım bir gün rijkaard takımdaki kazma sayısını azaltıp topu bilen, topun kıymetini bilen, nerede durmasını bilen adamları oynattıkça işlerin değiştiğini görecektir.
    ufuk-insua-hakan balta-neill-sabri-cana-ayhan-arda-misimoviç-elano-baros'lu kadroyu görmedikçe rahat etmeyeceğim...
    bu kadrodan en iyi bu takım çıkar, bu takım en iyi 4-2-3-1 oynar. başarılı olmak için; oyunu sürekli, rakip sahada oynamak, topa daha fazla sahip olmak gerekir; bunu da ancak oyunu ileriye doğru sürekli push ederek yapabilirsin. bunu yapman için defansın ısrarlar kaleden uzakta ve orta saha çizgisine olabildiğince yaklaşması, ortada oynayan iklinin dönen tüm reboundları toplaması, ilk toplara basması ve ileride oynayan 4'lünün topun kaybedildiği bölgede hemen basması ve defansa yerleşim için 2-3 saniye süre kazandırması şarttır.
    bunu yapmak için sakatlıkların minimal seviyede olması, oyuncuların fizik-kondüsyon ve mental form seviyelerinin optimal seviyede olması gerektir.
    bu sistemi yani oyunu sürekli push etme ve alanı daraltıp, sürekli sobaya odunu atma yani ateşle sistemi için de rijkaard'ın idmanlarda, antrenmanlarda ısrarla bunu çalıştırması gerekir.
    bu sistemi daha mükemmel daha iyi yapabilmek için daha kaliteli adamlara ihtiyaç vardır. ama eldeki mevcutla da pekala türkiye ligi standartlarında ve uefa ligi standartlarında başarı elde edilebilir.
    şampiyonlar ligi standardı içinse dediğim gibi daha klas orta ikiliye ve gerek duyulur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın