resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2697
    --- alıntı ---
    maç sonu: frank rijkaard

    galatasaray teknik direktörü frank rijkaard, 1-0’lık bucaspor galibiyetinin ardından şu açıklamaları yaptı. zorlu bir maçta, önemli bir galibiyet elde ettiklerini belirten rijkaard, “sahanın zemininin çok kötüydü. zemin nedeniyle mücadele gücü yüksek oldu. oyuncularım çok iyi mücadele sergiledi. maçın büyük bir bölümü iki takım arasında gidip geldi. ikinci yarı özellikle şans bulan taraf bizdik ve bulduğumuz gol ile kazandık. ali turan’ın hafta içinde vermiş olduğu sinyallerde yorgun olduğu yönündeydi. sabri’nin sakatlığı sürerken, ali forma giyiyordu ancak bugün o mevkide oynayan serkan da çok iyi performans sergiledi” dedi.

    basın toplantısı:

    frank rijkaard maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada ise galip geldiklerine sevinmeleri gerektiğini belirterek, çok zor bir zeminde oynamalarından dolayı fizik ve mücadele gücünün ön plana çıktığı bir müsabaka oynadıklarını ifade etti.

    rijkaard, şunları kaydetti: “iki taraf için saha çok kaygandı. atılan paslarda topun sekmesi mücadele gücümüzün ön plana çıkmasına neden oldu. geçen haftaki bu maçla kıyaslamamız doğru değil. ikinci yarı daha çok pozisyona girdik ve gol atan taraf olduk. iyi oynadığımızı düşünüyorum, galip geldiğimiz için mutluyuz. rakibimiz uzun toplarla şans bulmaya çalıştı. üç pozisyona girdik. her şeyden önemlisi bugün 3 puan almaktı, bunu da başardık.''

    rijkaard bir soru üzerine pino'yu artan performansından dolayı oynattığını, elano'nun da yabancı sayısı yüzünden oynatamadığını kaydetti.

    milli takım'a giden oyuncuların sakat dönmesiyle ilgili bir soruya rijkaard, ''bu konuda fazla bir şey söyleyemeyeceğim. futbolcunun sakatlığı devam ediyorsa kadrodan çıkartılıyor. ancak milli maçlar önem arz eden maçlardır. orada fıfa ve uefa kuralları geçerli” dedi.

    geçen sene deplasmanda mağlubiyetlerinin bulunduğunu, ancak bu sezon deplasmanda iki galibiyet aldıklarını kaydeden rijkaard, ''daha hazır değiliz, zamanla daha iyi olacağız. şu anda önemli olan galibiyetleri alıp, yolumuza devam etmek. bu arada gücümüz ortaya çıkacaktır'' diye konuştu.

    ayhan'ın attığı golden sonra rijkaard'a koşmasının özel bir nedeni olup olmadığının sorulması üzerine, rijkaard, “kendisine 45 dakikada kaleye en azından bir şu at demiştim” şeklinde cevap verdi.
    --- alıntı ---

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın