resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2673
    --- alıntı ---

    galatasaray teknik direktörü frank rijkaard, gaziantepspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. frank rijkaard, iyi oynamadıklarını, ancak iyi mücadele ederek üç puan aldıklarını söyledi.

    rijkaard, kolay bir maç olmayacağını bildiklerini belirterek, şöyle konuştu: ''iyi mücadele edip maçı aldık. takımın geneline baktığınız zaman çoğu futbolcunun üst düzeye çıkması için çok çalışması lazım. özellikle sakatlığı olan oyuncuların… kewell, elano, pino, aydın sakatlıktan çıkan oyuncular. misimovic yeni geldi, takıma uyum sağlaması lazım. ınsua yeni geldi, bu ikinci 90 dakikası, kendi takımında oynamadı. 6 futbolcu saydık, bu da fazla bir sayı. tabii ki herkesin form yakalaması için çalışıp, mücadele yönümüzü arttırıp bu şekilde puanlar almamız gerekiyor. bugün özellikle mücadele yönümüz ön plandaydı ve böylece üç puanı aldık. kolay ve iyi değildi ama neticede üç puanı aldık. bu da çok önemliydi.''

    bu dönemde de çok çalışmaları gerektiğini kaydeden rijkaard ''sakatlıktan çıkan oyuncuları üst düzeye çıkarmak için çalışacağız. bu arada mücadele yönümüzle puanları alabiliriz. ama biraz zamana ihtiyacımız var'' dedi.

    frank rijkaard,”ilk yarıdan itibaren pino ve aydın ile oynamak isterdim, ama yüzde yüz hazır olmadıklarından dolayı ikinci yarıda oyuna almak zorunda kaldım. iki süratli futbolcunun oyuna girmesi ve o süratle de rakiplerini geçmiş olmaları, ikinci yarıdaki farklı oyunu getirdi. özellikle maçın sonuna doğru, aydın, pino'nun yüzde yüz hazır olmaması ve misimoviç'in yeni gelmesi nedeniyle zorluk yaşadık'' diye konuştu.

    rijkaard, bazı oyuncuların tam olarak hazır olmadığını belirterek, ''oyuncular hazır olmadığı için bunlar oluyor. 5-6 oyuncumuz yüzde yüz olmadığı için bu sorunumuz oluyor. belirli sıkıntılar var. sakatlıktan dolayı maç oynamadıkları için biraz zamana ihtiyaçları var. misimovic'in maç ritmi yok. bu nedenle ayhan ile mustafa 2-3 futbolcunun yerine koşmak zorunda kaldı. ayrıca ilk iki maçımızı kaybettik. çocukların üzerinde baskı olduğundan dolayı, onlar da bu nedenle galip gelmek ve bunu aşmak istiyorlardı. mükemmel top oynanmadı ama en azından mücadele vardı. takımımı bu galibiyet nedeniyle tebrik ediyorum” dedi.

    frank rijkaard transfer döneminde misimovic ve ınsua’nın listelerinde olan oyuncular olduğunu söyleyerek, ''ikisi de listedeydi. gelmelerinden dolayı memnunuz. ileride daha iyi olacaklardır'' diye konuştu.

    rijkaard; trabzonspor, bursaspor, beşiktaş, fenerbahçe’nin şampiyonluktaki rakipleri olduğunu da belirtti.

    --- alıntı ---

    http://www.galatasaray.org/...erlig/haber/7862.php
App Store'dan indirin Google Play'den alın