• 94
    uzun uzun yazmaya çalışıyım düşüncelerimi, hislerimi. ilk olarak şunu söylemeliyim ki sırbistan çok iyi oynamadı ama bizden iyi oynadı ve maçı basketbol olarak onlar haketti. ama işte her zaman hakeden kazanmıyor. teodosic midir nedir o adam istediği kadar üçlük atabilir ve diğer iki zıpçıktı (şimdi issimlerini hatırlamıyorum) attıkları her üçlüğü sokabilirler. ama türk milli takımının yürekleriyle uçan oyuncularının mücadele azmini götüremezler. çünkü türklerin son ana kadar savaştıklarını ve son saniye kahramanları olduklarını bilmezler. eminim euro 2008'de hırvatistan türkiye maçını da izlememişlerdir. ya da hırvatlar golü attığında gidip yatmışlardır. yoksa attıkları basketlerden sonra çetnik işareti yapmazlardı ve galibiyetten bu kadar emin olmazlardı. ama sonunda onlar da gördü türklerin mücadele azmini, yenilgiyi kabullenmeyip son saliselere kadar savaştıklarını. hem de bütün dünyayla birlikte~gülücük~ bir bu son saniye bakseti ve boloğuyla kazandığımız takımın sırbistan gibi bu şampiyona'da 3 maçını (hırvatistan, ispanya ve br takım adaha vardı ama ismini hatırlayamadım şimdi) son dakika'da ve saniye'de kazanmış bir takıma karşı olması da çok ironiktir.

    milli takımımız nedendir bikmem psikolojik olarak çok kötü başladı maça. hele hele ersan rezalet oynadı, sinan 1 dakika'da 3 faul alıp dünya tarihine geçti~gülücük~ diğer oyuncularımız da çok iyi oynamadı. sadece kerem ve hidayet vasatın üzerine çıktı. erdem ve ömer onan da onları izledi. bu kadar kötü oynayıp, turunuva'daki en iyi maçını çıkartan sırbistanı yenmek hakikaten büyük iş. hele son saliselere bir basket ve blok sıkıştırarak yenmek daha da büyük iş. o teodosic'in muhteşem oyunu da dillere destan olacaktı az kaldı. adam herşeyi yaptı ama yine kazanamadı. geçmiş olsun!

    aslında 4 saniye kala pota altından başlayacağımızı düşünüyordum. spiker yarı sahadan başlayacağız diyince o zaman işler değişir dedim ama yine de bana çok zor geliyordu maçı çevirmek. ama kerem benim gibi düşünmedi. müthiş akıllıca ve seri hareketler yaparak sayıyı attı ve milyonlarca insanı sokaklara döktü. ona, semih erden'e ve diğerlerine ne kadar teşekkür etsek azdır. dünya basketbol tarihine geçtiler. fiba da böyle bir basket maçı sonunu mutemelen hiç görmemişsinizdir diye yayın yaptı zaten.

    maçta üzüldüğüm tek kısım da esmer sırp güzeldi. kendisini teselli etmek isterdim~gülücük~ sırpların yanı sıra salon'da bulunan yeşil ve turkuaz renkli formalı taraftarların hangi ülkeden olduklarını çözemedim bir türlü. bilen varsa özelden mesaj atarsa iyi olur. benim tahminim litvanya-slovenya ve yunanistan.
    ayrıca arda, selena* ve sedef avcı * da vardı.

    böyle bir destan yazmak hakikaten büyük iş. sadece biz değil bosna'daki, kosova'daki müslümanları da çıldırttı ; http://www.milliyet.com.tr/.../1287997/default.htm bütün dünya önünde euro 2008'deki gibi büyük bir prestij kazandık bence. umarım bunu bir amerika galibiyeti ile taçlandırırlar. biliyorum zor ama imkansız değil.

    önümüzde sadece bir maç kaldı. oyuncularımız da çok iyi biliyorlardır ki bu maçı da aldılar mı efsane olacaklar. heykelleri bile dikilir belki. milyonların duası onlarla olacak bugün.

    (bkz: türkler uçuyor)
App Store'dan indirin Google Play'den alın