• 113
    bloğundaki yazısında (bkz: #477544) (keşke bloğun veya yazının linki de verilseydi) futbolu bilgisayar oyunlarından öğrenmiş tayfa'nın siyasetini yapmış.

    bilindiği gibi bu tayfa ben çok şey biliyorum abi lafazanlığı ile frank rijkaard taraftarlığı şemsiyesi altında birleşmiş durumda. galatasaray sözlükte darbe ile başlattılar bu süreci, sonra galatasaray sozluk yazim denetim timi ile tırmandırdılar, ara sıra ise küstüm oynamıyorum diyerek önce sözlüğü terk edip sonra bin bir eda ve işve ile geri dönüp etki alanı oluşturarak kafalarındaki planı hayata geçirmeye çalışıyorlar. aslında hazımsızlıklarının en büyük nedeni bilgisayar oyunlarından öğrendikleri futbol bilgisinin hayranı oldukları rijkaard olayında sökmeyip sözlükte mars olmuş olmaları.

    bu meyanda yaptıkları en büyük pisliği ise inanılmaz çirkin bir siyaset ile örtmeye çalışıyorlar. "sözlükte provakatörler var abi, o yüzden küfür etmek zorunda kalıyoruz" gibi ahlaksızca savunmalarla kendi düşüncelerine denk düşmeyen yazarların üzerine gidip sözlük dışına atmaya çalışıyorlar ve bunu utanmadan teorileştirmeye çalışıyorlar. bana göre en büyük provakatör bu "küfürbaz tayfa". eee ne olacak şimdi. ben bu güne kadar hiç kimse için atılsın satılsın diye bağırmadım. adamın küfür ile yaşama arzusunu moderasyona bırakıp onları itin götüne sokmak için bekledim. zamanı gelince de gereğini yaptım. utanan utanmıştır. utanmayana da benim yapabileceğim bir şey yok.

    gökhan da maşallah bu işin siyasetine en güzel desteği vermiş. "sözlük kullanıcıların isteklerine göre şekillenmelidir" yok yeeee.. sözlük kullanıcıların isteklerine gör şekillenmez. yok böyle bir şey. sözlük demokratik yapısı ile her görüşe aynı mesafede durarak şekillenmelidir. bu, her türden terbiyesizliğe, şerefsizliğe aynı davranışı göstererek olur. "ben filan adamın yazdıklarını beğenmiyorum abi atılsın" diyerek atamaz ama malesef bu sözlükte bu ahlaksızlık yapıldı.

    ayrıca nedir bu "sözlük emek verenlerindir" filan olayı. sözlük emek verenlerin filan değildir. kim kurduysa onun veya onlarındır. bu sözlük veya her hangi bir kurum için verilen asıl emek onun için harcanan para ve yapılan yatırımdır. ben inanıyorum ki bu sözlüğün sahipleri sözlüğün devamlılığını sağlamak için inanılmaz bir para emek ve zaman ayıryorlar bu işe. sen ben gelip buraya iki satır yazı yazdık diye hak sahibi mi olduk şimdi. ekşi sözlük'te de var bu gerizekalı tartışma. yok yazarlar hak sahibiymiş te falanmış filanmış. geçin bunları efendim. ortalama insan zekası ve ahlakı ile var etsinler bu sözlüğü yeter. sen ben kimiz ki. bugün varız yarın yokuz. sözlük sahiplerinin elinin altında bekası mümkün bir müessese. yanlış yaptıklarını düşünürsen yazarsın bir yere olur biter.

    kısacası; bu kadar kasmaya ve msn veya başka çeşitli iletişim araçları ile bir araya gelip siyaset üretip sözlükte kendi görüşlerinin (üstelik hepsi hastalıklı kafa yapısının ürünü) hegomonyası için yırtınmaya gerek yok. zamanla "su akar yolunu bulur".
App Store'dan indirin Google Play'den alın