resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2635
    kendisini lucescu ve gerets üzerinden değerlendiren insanlar var. bahsi geçen bu iki hoca statik , günlük hocalar. yani takım kötü gidiyorsa alınır ve kısa sürede başarı elde edilir. nasıl elde edilir ? örneğin üst düzey bir kondisyon yaratırsınız , futbolcular maçları türkiye ligi gibi yerlerde bu şekilde kazanır. zira fizik üstünlük bizim gibi vur kır hcaı lig'ler için çok muhim. bunun en yakın örneği 2009-2010 sezonu fenerbahçe takımı.

    diğer bir metod ise takımı defansif ağırlıklı kurup , menal olarak hızlı çıkışlar ile oynatmaktır. örneğin bu sezon bursaspor galatasaray maçına bu şekilde çıktı ve kazandı. elinizde bulunan malzeme ile alakalı olarak en iyi kadroyu çıkarır ve sonuç için oynarsınız.

    elbette bu iki metod başarılı ve takdir edilesi yapılar. yani kimse bunları yapanlar için "ulan böyle iş olur mu ?" diyemez. fakat bu sistemler dönemlik olduğu için , bir sonraki dönem adına sorun teşkil edebilir. zico dönemi boyunca çok iyi bir kondisyon yükleyen fenerbahçe aragones döneminde ayakta duracak halde değildi. bunun dışında gerets sonrası malum , galatasaray gerek kondisyon gerek sağlık olarak çok büyük bir düşüş yaşadı. hani uzun koşular olur ya ; öyle öküz gibi yaldır yaldır başlarsanız son 400'e dil dışarda "ben çıkıyorum" diye girersiniz. işte bu durumda bunu beklemek böyle bir şey zaten. yani sürekli olarak üst düzey bir kondisyon da başarı getirmez.

    neticede bakıldığı zaman rijkaard eğitimci bir hoca. diyeceksiniz ki "ulan o zaman gençler nerde ?" ve bende size diyeceğim ki "galatasaray altyapısı sandığınız gibi altın madeni değil". bunu açık ve net söylüyorum ; fm'de gördüğünüz gibi cafercan 3 sene içinde 10 milyon euro olmadığı gibi aydın yılmaz da dünya starı değil. galatasaray altyapısı türkiye sınırlarında en iyi altyapı ama bir barcelona , bir milan değil.

    o yüzden rijkaard şu anda sadece mental bir değişim sağlayabilir ve bunun için kendisine güven duyulması , imkanların sonuna kadar verilmesi gerekir. bu arada rijkaard'ın istediği oyuncuları - en azından 2-3 tanesini - almak lazım tabi. yoksa adamın adını bile duymadığı mustafa sarp , ali turan gibi herifleri kafanıza göre transfer ederek bu iş olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın