resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 2924
    kaptanlık pazubandı çocukları şımartmak için kullanılan bir onore etme şekli değildir. kaptanlık pazubandı ileride satılacak bir oyuncunun fiyatını artırmak için kullanılacak bir araç da değildir. eğer sahadaki dizilişten ve görev dağılımından teknik direktör sorumlu ise kaptanın kimin olacağı futboldan anlamayan yönetimin karar vereceği bir durum da değildir.

    kaptanlık pazubandı sahadaki lideri belirler ve bu lider takıma güven, moral ve mantık aşılar. tüm bunları yaparken aynı zamanda mücadele eder ve fiziksel emeğini de takımından esirgemez. kaptan demek saha içinde ağırlığı olmak, diğer futbolcuların ve hakemlerin seni ciddiye alması ve sana saygı duyması demektir.

    arda turan benim gözümde "büyük kaptan"lık bir kenara kaptan bile değildir. altyapıdan yetişmiş yetenekli fakat karakter yoksunu bir oyuncudur. ortalama türk insanı mentalitesine sahip, entellektüel ve uluslararası düşünebilme/davranabilme yetileri sıfıra yakınsayan, ileri derecede futbol oynama yetisine ek olarak ne akıllı, ne medeni, ne de mantıklı olan bir figürdür. profesyonel değildir, masabaşı ve laf galatasaraylısıdır, benim gözümde, net bir şekilde galatasaraylı gibi oynamamaktadır. her ne kadar "elin gavuru" olsalar da milan baros, lucas neill ve harry kewell sahada kendisinden daha "aslan" ve "galatasaraylı"dır.

    arda turan madem ayhan akman, harry kewell, milan baros ve lucas neill gibi isimlere kaptanlık yapamayacak, ne şeyime takmaktadır o pazubandı? ya da madem sahada pazubant sahibi kişi dışında liderler var, o pazubant ne şeyime orada durmaktadır? süs mü o?

    arda turan türkiye'nin en pahalı yerli futbolcusu ve ülkenin en yetenekli oyuncusu ise buna yakışır bir şekilde davranmalıdır, bunu maçlarda göstermeli, zor maçlarda ise iyice göstermelidir.

    ingilizcesini konuşturarak efendi bir şekilde durumu anlatmak yerine kart yemek pahasına hakemin suratına ciyak ciyak bağıran, doksan dakika boyunca suratsız bir şekilde gezinen, yalnızca beşer ila onar dakikalık kısa sürelerde top oynadığını hatırlayan adam benim gözümde kaptan değildir, 10 numara da değildir...

    arda turan sen ne kadar kabahatli isen yönetim senin on katın kadar kabahatlidir.

    ileride milliyetçi görüşü benimsemiş bir siyasi partiden milletvekili olarak seçimlere falan gireceğini düşünüyorum. senin kafa o kafa çünkü.

    seni sevmiyorum arda turan, ne efendisin, ne de akıllı bir adamsın... ve bence haddini bilmelisin... sen bu takımın lideri olmadığın gibi reisi de değilsin.

    not: galatasaray yönetiminin şovenist ve aptalca politikalarına kurban gitmiş, bir zamanların 66 numarası, şimdilerin psikolojisi bozulmuş polat alemdar'ı... orta sahaya adam gibi transfer yapmayıp "arda turan bu sene kaptanlık pazubandını ve 10 numaralı formayı giyecek, ayrıca 10 numara pozisyonunda oynayacak." diyen futbol özürlülerine de kafa göz çay söylemek istiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın