• 105
    40 ya da 45 gün aralığında aklıma gelen bir yerdir formspring platosu. allah büyük ya nereden aklıma geldi de s3th'nin sayfasına yönlendim bilemiyorum. bir anda onun özeline gönderilen sorularda, onun verdiği halka açık cevapları gördüm. hiçbirini okumadım diyemem. arasından uzun bir tane olan gözüme çarptı ve sadece onu okudum.

    soru ve cevap. buyrunuz,

    rijkaard ne yapmaya çalışıyor ://// ( bu soru)

    (bu da cevap): ben bunu bir kaç yerde söyledim sözlükteki yazarlarla konuşurken. uçuk kacık bi düşünce oldugunu söylediler.

    rijkaard -ve neeskens- bence bambaşka bir futbol anlayışı deniyor. sadece bize değil, dünyada ekol olacak başka bi sistem. belki o türk futbolunun dayanıklılığı inatcılıgı ve sertliğini, total futbol denen, hani su bizim ülke insanlarının ''4-3-3 işte kardeşim'' diye açıkladığı şeyle harmanlayacaklar belki de.
    ilk geldikleri gün düşünceleri bu değildi belki. ama şartları görüp farkli bi sistem denediklerine eminim.
    bu farklı sistem; rıdvan dilmen'in dediği ''geridesin, farklı bi şey yap. rakip afallasın, takım kendine gelsin. bi silkinsinler! 'ne oluyor?' desinler.'' değil tabii.

    tamam bunu söylediğim zaman bana ''hadi lan!!1!!!'' diyen kişiyi açıklıyorum :/ haz etmem rapidden...

    ***
    buraya kadardı. bu soruya verdiği bu cevap ile tüm kariyerini, futbol bilgisini, asrını, ceddini, arşını, okkayı, karışı yerle bir etmiştir. şu saatten sonra newyorker'da yazsın umrumda olmaz.
    yeni bir futbol anlayışı mı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın