resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 2371
    sistem kurması falan eleştirilerine mağruz kalıyor ya çok garipsiyorum sözlük. bundan 1 sene öncesine gidelim; takım 4-3-3 oynanan maçlar aman allahım bu ne güzel futbol dedirten cinsten 6'da 6 mı dersiniz, her duran toptan güzel organizasyonlar mı dersiniz, total futbol mu dersiniz, ne derseniz deyin bu takım bu oyunu oynamış başarılı da olmuştur. yani yok adamına göre sistem kurmalı falan geçiniz bunları.

    sorun başka bir şey. bu sorunu rijkaard çözebilir mi? onu hiç bilmiyoruz çünkü sorun ne onu bilmiyoruz. yani bize yeni rijkaardlık yapan mustafa sarp'ın bi anda ayhan barış ikilisine 3. olması, arda'nın her duran toptan gol atabileceğimizi gösterdikten sonra tamam bu kadar yeter daha fazla atmamalıyız atarsak ölürüz demesi, hakan balta'nın daha baltalaşmadığı günlerden evrimi tamamladığı günlere gelmemiz falan bunların arkasında başka bir şey var. laubalilik olabilir, rijkaard'ın otoritesini tanımamak deyin ama bu takımda sıkıntı rijkaard'da değil futbolcularda.

    özetle, rijkaard'ı göndermeden önce bu takımdan kafasında futbolu bitirmiş adamlara tepki gösterin. bu başta hakan balta olmalı, sonra zaten hepsini biliyoruz. ayhan olsun aykut olsun bu isimler zaten yetenekleri kısıtlı olduğu için adam gibi çalışsalar yine bir şeyler yapabilirler ama kafasında futbol oynamak istemeyen bir adamdan siz ne yaparsanız yapın verim alamazsınız ve bence göze bütün takım formsuz olduğundan az batsa da artık yönetim mi olur rijkaard mı olur alıp başta hakan olmak üzere bir kaç ismi, arkadaş futbol oynayacaksanız oynayın yoksa size köfte yok demeli.

    düşündüğüm bir başka sorun da şu olabilir, nasıl olsa bir sürü sakatlık var ve bu adam bana muhtaç mentalitesi olabilir. bunun önüne de yönetim geçmeli transferse transfer yapmalıdır.

    en son özet ise şudur; sistemini oturtmada problem yaşamıyor bu adam, rijkaard'ın sıkıntısı kafasını futbola veremeyen ve mental zayıflık içerisinde olan bir grup futbolcunun başında olması. bununla da başa çıkması gerekmekte ama yalnız başına değil yönetimle beraber.
App Store'dan indirin Google Play'den alın