resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 2360
    lame duck. ıngilizce de topal ördek anlamına gelir. amerika'da yeni başkanın seçilmesinden yemin törenine kadar fiilen eski başkan görevine devam eder. sadece görev süresinin bitmesi beklendiği için, karar alamaz, politik manevra yapamaz ve 8 haftalık süre zarfında sadece öylece oturur, kağıt imzalar. işte bu eski başkan'a amerika da lame duck denir.

    ben bugün yönetimin rijkaardı istifa'ya zorlamak için resmen soğuk savaş başlattığını gördüm. mehmet helvacı'nın açıklamaları, 90 gündür ortasaha diye bağıran takımı daha da zayıflatıp al 11 kur diye adamın eline vermeleri, bütün bunlar adnan polat yönetiminin oynadığı pis bir tezgahtır.

    kendi kellelerini kurtarmak için frank rijkaard'ınkini taraftarın medyanın camia nın önüne atıyorlar. adamı yalnızlaştırıyorlar. elinde sahaya koyabileceği sadece baros ve barış varken bu adamlarla doğru hamleleri yapıp maçı çeviren rijkaard'a ben kızamam.

    rijkaard artık eleştirilemez bir noktaya gelmiştir. başarılı olduğu için değil. başarısız olması isteniyor, ve başarısız olması için gereken koşullar yaratılıyor.

    futbol tarihinin en özel beyinlerinden birisi, burdan gidecek, arkasında pek de iyi anılar bırakmadan. sonra da arkasından atıp tutacağız hah.
    yok abicim, skibbe de özel ve güzel bir adamdı, rijkaard da öyle bir adam. galatasaray'da yaşadıkları başarısızlıklar onları küçültmez. ama polat'ın yaptıkları
    bizi hem erozyona uğratır hem de küçültür.

    rijkaard'ın ömrü bitmiştir. artık uzatmaları oynuyoruz frank ile.
    sana bir veda yazısı daha yazacağım frank. merak etme kıvırcık o güne kadar elim gidemez klavyeye ama.

    biz burda kendi bokumuzda boğulmaya devam edelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın