UEFA Avrupa Ligi Play-Off İlk Maçı
21:00 Ali Sami Yen Stadyumu
2 - 2
  • 35
    --- alıntı ---

    maça doğru: galatasaray – karpaty lviv

    galatasaray, uefa avrupa ligi play-off turu maçında ukrayna temsilcisi karpaty lviv ile karşılaşacak. 19 ağustos perşembe günü saat 21.00’da başlayacak karşılaşma öncesi iki takım hakkındaki bilgiler şu şekilde:

    stadyum: ali sami yen
    tarih / saat: 19.08.2010 / 21.00
    hakemler: mark clattenburg, darren cann, stuart burt 4. hakem: anthony taylor (ingiltere futbol federasyonu)
    hava durumu: istanbul’da maç günü hava açık olacak. hava sıcaklığı maç günü en düşük 26, en yüksek ise 32 derece olacak.
    yayın: d smart
    internet: www.galatasaray.org

    galatasaray'ın, karpaty lviv ile oynayacağı bu karşılaşmanın heyecanına gsbilyoner'den ortak olabilirsiniz. gsbilyoner maç kodu: 590

    karşılaşmanın biletini satın almak için tıklayınız...

    galatasaray
    yeni sezon çalışmalarını hollanda’nın venlo kentindeki horst kasabasında gerçekleştiren galatasaray profesyonel futbol a takımı, kamp süresi boyuncu beş hazırlık maçı yaptı. bu maçlarda 4 galibiyet, ve 1 mağlubiyet alan galatasaray, 15 gol atıp 1 gol yedi.

    galatasaray, sezonun ilk resmi karşılaşmasında ise uefa avrupa ligi 3. ön eleme turu ilk maçında ofk belgrad takımı ile karşılaşmıştı. kaptan arda turan'ın golleriyle iki farklı üstünlüğü yakalayan takımımız, maçın son bölümünde duran toplardan yediği iki golle galibiyeti koruyamayarak 2-2 berabere kalmıştı. galatasaray, belgrad'daki rövanşta ise rakibini 5-1 mağlup ederek, play-off turuna yükseldi. galatasaray’ın bu maçta golleri mustafa sarp, harry kewell (2), arda turan ve mehmet batdal’dan geldi.

    galatasaray lige ise istediği gibi başlayamadı. spor toto süper lig’in ilk haftasında sivasspor ile deplasmanda karşılaşan takımımız, 1-0 öne geçtiği karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı.

    galatasaray’ın 2010-2011 sezonunda oynadığı üç resmi karşılaşmada teknik direktör frank rijkaard, 17 farklı oyuncuya şans verdi. aykut erçetin, lucas neill, servet çetin ve hakan balta üç karşılaşmanın tamamında da sahada kalan isimler oldular.

    oynanan üç resmi karşılaşmada 8 gol atan galatasaray’da, kaptan arda turan attığı 3 golle en skorer oyuncu oldu. harry kewell ve mustafa sarp ise 2’şer golle arda turan’ı takip etti.

    karpaty lviv
    galatasaray’ın uefa avrupa ligi playoff turundaki rakibi fc karpaty lviv, ukrayna’nın batı bölgesindeki lviv kentinde 1963 yılında kuruldu.

    mücadelesine alt liglerde başlayan karpaty lviv, 1968 senesine gelindiğinde sovyetler birliği birinci ligi’ne (ikinci aşama) yükselmeyi başardı. ukrayna temsilcisi, tarihinin en önemli başarılarından birine ise hemen bir yol sonrasında imza attı. karpaty lviv, 17 ağustos 1969 günü oynanan sscb kupası finali’nde fc ska rostov-on-don takımını 2-1 mağlup ederek kupaya uzanmıştı. karpaty lviv, 1970-71 sezonunda ise kupa galipleri kupası’nda mücadele etti.

    karpaty, 1991 yılında ukrayna premier ligi’ne geçti. söz konusu süre içerisindeki en iyi derecesi üçüncülük olan yeşil – beyazlı ekip, iki defa ukrayna kupası finali oynadı. her iki finali de dinamo kiev’e kaybeden karpaty, 2003-04 sezonunda bir alt lige düşerek burada iki sene yitirmek durumunda kaldı. karpaty lviv, son beş sezondur ukrayna premier ligi’ndeki mücadelesine devam ediyor.

    teknik direktörlüğünü beyaz rusya’dan oleg kononov’un yaptığı karpaty lviv, 2009-10 sezonunu ise beşinci sırada tamamladı. elde ettiği bu dereceyle uefa avrupa ligi 2. ön eleme turu’ndan avrupa serüvenine başlayan ukrayna temsilcisi, ilk aşamada izlanda’dan kr rejkjavik takımı ile eşleşti. ve deplasmandaki ilk maçı 3-0’lık skorla kazandıktan sonra iç sahada da 3-2 galip gelerek bir üst tura çıkmayı başardı.

    karpaty lviv, 3. ön eleme turu’nda ise gürcistan’dan zestaponi ile karşılaştı. her iki maçı da 1-0’lık skorlarla kazanan yeşil – beyazlı takım, playoff aşamasına kadar gelmeyi bildi. kadrosunda brezilya’dan üç, sırbistan’dan iki, nijerya, gürcistan ve estonya’dan ise birer oyuncu bulunduran karpaty, altı haftası geride kalan ukrayna premier ligi’nde iki galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. fakat karpaty’nin, ukrayna futbol federasyonu tarafından 2008 yılında ukrayna ligi’nde oynadığı bir maçta şike yapıldığı gerekçesiyle 9 puanı silindi. ceza öncesinde metalist kharkhiv’in ardından ligde 6. sırada yer alan karpaty lviv, bu ceza sonrasında 16 takımlı ukrayna ligi’nde son sıraya düştü.

    --- alıntı ---

    http://www.galatasaray.org/...aligi/haber/7643.php
App Store'dan indirin Google Play'den alın