• 6
    bu yanılgı kendini yaz boyu "türk futbolu'nda devrim" şeklinde gösterdi... devrimin başlangıcı da bursaspor'un şampiyon olması.

    bursaspor'un şampiyonluğu ne ilktir ne de devrim.
    önümüzde trabzonspor'un 6 tane şampiyonluğu var, üstelik 1978-1981 arası 3 senelik şampiyonluk serisi de yakaladılar. son şampiyonlukları 1984 yılında...

    geriye dönüp bakınca anadolu'dan şampiyon çıktığına göre, türk futbolu'nda bir devrim bulmamız lazım.

    türk futbol tarihi'nin mihenk taşı olarak kabul edilen 1984 yılında derwall'in florya'ya gelişine bakalım. trabzonspor'un şampiyonluğu ile arasında bağ var mıdır?

    1984-1996 arasını atlayalım... 1996-2002 arası galatasaray'da oluşan nesil ile türk futbolu'nın zirveye çıkışında, 15 sene önce anadolu'dan şampiyon çıkmasının rolü nedir? galatasaray'ın o dönemki kadrosunda -bildiğim kadarıyla- iki trabzon doğumlu oyuncunun** yer alması mı?

    2009-2010 sezonunda bursaspor'un şampiyonluğuna ve öncesine bakalım. sivasspor'un türkiye ligi'nde oynanan futbola uygun anlayışla iki sene zirveyi zorlaması türkiye'ye ne kazandırdı? hangi kulüplerin vizyonu değişti? transfer politikalarında değişme yok sadece gelen oyuncuların kalitesinde, naklen yayın ihalesinden dolayı katlanan gelirlerin sağladığı artış var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın