• 104
    extensor vs her dalda nice kupalar olayında taraf tutmuşlardır. extensor un çaylak yapılması yönetimsel olarak ne kadar doğru bir hareketse, her dalda nice kupalar'ın daha önce uçurulmamış olması da o kadar yanlıştır. olay birinin küfretmesine kadar gelmemeliydi. ama ben daha önce söylemiştim eğer bir gün uçurulursam bu kendisine küfrettiğim için olacaktır diye. neyse benden önce birisi küfretti ve o ben olmadım diye sevinebilirim şu anda.

    tuttuklara tarafa gelirsek o da sözlük tarafını tutmaktır. burası adalet sarayı ya da mahkeme değildir. sözlüğe daha çok katkısı olduğuna inandıkları yazarı çaylak etmişlerdir, sözlüğü bu küfürleşme noktasına getiren adamı da pilot etmişlerdir. bu kadar basittir.

    şimdi rijkaard a muhalif bu arkadaş ( ki muhalif olması sorun değil çok fazla var sözlükte bu insanlardan) kendi çapında galatasaray'ın hocasını destekleyen insanlara, özelden tehditler yağdırırken, yine destekleyenleri ihanetle suçlarken, sadece görüş bildirmiş olmuyor. zizonkovac daha iyi bilir yaşı itibariyle mahir kaynak'ın kim ne olduğunu, bu arkadaş benim için sözlüğün mahir kaynak'ı idi. gaza getirir, böler, provokasyon ve ajitasyon konularında uzmandır.

    her dalda nice kupalar sözlük içinde huzuru bozan ender yazarlardan biriydi. galatasaray'lılığına karışmamak ve tanımamakla birlikte, herkese saldırması zırtpırt polemiğe girmesi, polemiğe çekmesi ve sanki özellikle nick altına yazı yazdırmaya çalışması ile patolojik bir vakaydı.

    extensor'un altına yazılan yürü ya kulum, helal olsun tipi,sığ, ve elit olmayan yazılara gelince. eğer bir insan bir topluluğun hissiyatını alıp onu yansıtırsa buna liderlik özelliği denir. yani siz bütün galatasaraylı'ların hissetttiği bir noktayı alıp bunu artiküle ederseniz galatasaray'lıların lideri olursunuz. mesela yiğit şardan, liseli olmasına rağmen çoğu taraftarın, burdaki yazarların sevmesinin nedeni , bütün galatasaray'lıları kucaklama derdinde olan bir insan olması değilde nedir.

    kısacası extensor o küfrü içinde tutan insanların adına da küfretmiştir. çaylak edilmesi doğrudur bilmiyorum belki uçurulması bile gerekiyordur ama ben bunu yaptığı için ona cık cık cık küfretmek çok kötü birşeydir diyemem. özel hayatında çok olmasa da küfürlü konuşan bir insanım, ben her dalda nice kupalar isimli pilot yazarın her yazdığına ağız dolusu bir "siktir git ya" çekiyorsam, ben den daha çok küfür eden ve "özelden tehdit almış" extensor un nick altına ana avrat düz gitmesini anlayabilirim ve empati gösterebilirim. çünkü diyorum ya extensor yerine barfly da çaylak edilmiş olabilirdi bugün.

    ben bu sözlüğün yönetim mekanizmasında olmayan bir insanım, modları tanırım,maça gideriz,makara yaparız. çaylak edilmesi gerekiyorsa edilir, uçurulması gerekiyorsa yine uçurulur.

    ama burası herkese eşit ve adil muamele vaat eden ütopik bir sosyal komünite değildir. kimin ne kadar katkı verdiği , kimin ne kadar aldığı önemlidir. moderasyon extensor'un katkı veren bir yazar olduğuna karar vermiştir, her dalda nice kupalar ın ise troll veya provokatör olduğunu düşünmüştür o yüzden extensor a süreli/süresiz çaylaklık cezası verirken. her dalda nice kupalar 'ı uçurmuştur.

    bence her ikisinde de doğru karar vermişlerdir,dileğim extensor un geri dönmesi ve yazılarına devam etmesidir polemiklerine değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın