• 103
    taraf tutmaz bu moderasyon. ayrıca moderasyonun- yani moderatörlerin- çaylak yapma yetkisi de yoktur, pilot yazar yapma da. ama çaylaklık, okurluk cezasının geçici olduğunu da moderasyon bir zahmet bilmektedir. he aynı şey tekrar ederse, bunun sonucunun pilot yazarlık olduğunu da bilmektedir. kendilerini eleştirmeden önce, dengeli, kurallara uygun şekilde yönetmek için ne kadar çaba sarf ettiklerini görebilmek lazım diye düşünüyorum.
    eğer iki yazarın karşılıklı bir tartışmasında, bir yazar zaten aylardır sınırları zorluyorsa, yaptıklarını elbette moderasyon görüyordur. kimse merak etmesin, bu sözlükte kimseye torpil geçmezler.

    yine de üzerine basa basa yenileyelim: moderatörler de yazardır, kişisel fikirleri vardır. ve de yine tekrar ediyorum ki, çaylaklığı kaldırma, çaylak yapma, yazar alma, pilot yapma gibi yetkileri yoktur. eğer bu konuda yorum yapıyorlarsa, kurallara göre yapıyorlardır. hemen bakalım : birisi çaylak yapılmış, henüz pilot yazar değil, bu durumda fikir beyan edebilirler. bu yüzden bir olayla ilgili iyi niyetli düşüncelerinde, düşünüp etmeden üzerlerine saldırmaya gerek yoktur.

    he bu sözlükte, şu moderasyona katılmadan önce 468990 kez düşünmek gerekir, nitekim herkes gibi onların da sinir hücreleri değerli. arkadaşımı çaylak yaptılar: öcü. entrymi sildiler: öcü. evde yemek yandı: öcü. bir şey söyleyeyim mi? : sezonu puan kaybı ile açmamızın da sebebi bu moderasyon. o bir şey değil istanbul'a çöl sıcaklarını da bunlar getirmiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın