• 137
    şimdi önce yenilginin nedenini hakeme bağlayanlar varsa hiç okumasın.
    yenilginin nedenini sabri'nin ya da baros'un yokluğuna bağlayanlar varsa hiç okumasın.
    daha ligin başı diyen varsa onlar da hiç hiç okumasın ki onları allah'a havale ediyorum zaten.

    ben öyle kolay kolay bahanelere sığınacak biri değilim. bugüne kadar ciddi anlamda hakeme bağladığım maç olarak caner'in atıldığı atletico madrid maçını hatırlıyorum.

    şu maçta oynadığın rezalet futbolu, olmayan orta sahanı, 3 pas üstüste yapamayan oyuncularını göremiyorsan, 60. dakikadan sonra adeta yürüyen takımını göremiyorsan, bunun üstüne "ya baros yok, hakem şöyleydi, o faul olmasaydı bunlar olmazdı, hem daha çok erken toparlanırız" gibi bahaneler üretip kendini avutabiliyorsan, hatırlaman gereken bir şey var: tam 1 yıldır bu takım böyle oynuyor. arada ali sami yen'de tek tük coştuğumuz maçları saymıyorum.

    tam 1 yıl abi. 1 yıl önce bu takımın futbol anlayışı neyse, hala o. hala hiçbir şekilde 1-0 maç kazanamıyorsun, hala dünyanın en basit gollerini yemeye mahkum bir konsantrasyon eksikliğiyle oynuyorsun, hala orta sahan total futbolu değil, topal futbolu bile oynayamıyor afedersin.

    60'tan sonra defans-forvet şeklinde bölünür mü bir takım ya? bu nasıl bir disiplinsizliğin ürünüdür? sen şişirdiğin top geri döndüğünde orta sahada o dönen topu alamıyorsan nasıl rakip yarı alana yıkabilirsin oyunu?

    galatasaray'da çok ciddi bir yaratıcılık eksikliği var. hani böyle kelimelerle ifade edilecek bir eksiklik değil bu, aç ceyhun'un asistini izle. bana kaç oyuncun böyle asist yapabiliyor saysana? arda de hadi. başka? ilk 11'inde arda-kewell haricinde gol atmayı bilen kaç adam var? yine ilk 11'inde arda-kewell haricinde asist yapabilecek kaç adamın var? 90 dakika boyunca bana bir tane organizasyon gösterebilir misiniz?

    oyuncu eksikliğiymiş. ne eksiklikmiş arkadaş? bir düzine oyuncu gidip geldi, sirkülasyonun anasını ağlattı takım, hala eksiklerden dem vuruluyor.

    bitirirken; evet ben de en az senin kadar hakeme sövdüm o pozisyonda. ama bu oynadığımız futbolun önüne kesinlikle geçemeyecek düzeyde. maçtan önce karamsar olan galatasaray taraftarıyla alay edenler bile vardı burda. ben 1-1 tahmin ediyordum, şimdi düşünüyorum da iyimser bile bakmışım olaya. şu anlayışla bursa karşısına çıkarsan madara ederler seni hiç kusura bakma.

    ha bir de, kewell santrafor değil abicim. bana bunu yapmayın, geçmişinde oynadıydılarla filan gelmeyin bana. o mehmet batdal en uçta duracak. ötesi yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın