resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2245
    bu sözlüğün ciddi şekilde bilinçli insanlardan oluştuğunu görmemle beni mutlu etmiş teknik adamdır. sözlük dışında "rijkaard fason çıktı, hikayeymiş" gibi söylemlerin gitgide arttığı bir zaman diliminde, "yönetim vs rijkaard" formatında hayata geçen kumpası neyse ki sözlükte hemen herkes görüyor. takımın yönetimi nedense takımın iyiliği için değil, yöneticilerin bir şekilde daha fazla para kazanabilmesi için yürüyor.
    örnek mi? bjk'ye bakalım. guti ve q7 transferlerine harcanan paranın yarısı, son bir ay içinde satılan kombine ve forma sayısıyla neredeyse kompanse edilmiş durumda. bunlara bir de uefa ligi'ndeki tur başına alınacak paralar eklendiğinde direkt olarak haneye kar yazacaktır. ekonomi, özellikle de girdisi çıktısı futbol gibi kolay denklemlere bağlı bir alanda, söylendiği kadar kafa karıştırıcı bir bilim olmayabiliyor. futbolda para kazanmak için adam satmak değil, başarı sayesinde merchandise ve klübün markasını satmak lazımdır. bu kadar net. bu yılki galatasaray maalesef beklentilerin çok uzağında kaldı. ve artık geç kalındı. hatta elano'nun satılmaması ve oynatılabilmesi için bile oldukça geç kalındı. gerçi bu konuda ne kadar konuşsak, kendimizi içten içe üzsek de boş. bu arada geçen yılki takıma başarısız diyenler, fenerbahçe medyasının oyununa düşmüş demektir. ilk 8 maçta 24 puan bence gayet de başarılıdır. baros ve hemen ardından ikinci forvet kewell'ın sakatlığı, kenar yönetiminin elini kolunu bağlamıştır. bu noktada yapılan en büyük hata bence nonda gittikten sonra yerine avrupa'da da oynayabilecek bir oyuncu alınmalıydı, o oldu. hatta isim de arıza makakula'ydı bana sorulursa.
    her neyse; şimdiden ligin başlamasına 24 saatten biraz fazla kaldı, herkese hayırlı olsun ve takımımıza bol şans getirsin. yine de renkleri severiz, kewell ve baros'a bir de arda'ya hastayız o ayrı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın