• 1875
    orta sahaya en az bir futbolcu transfer yapılması gerekiyor. ama bu futbolcunun haftalardır bizi meşgul eden, heyecanladıran futbolcular kadar tanınmış ve pahalı ve de özellikli olmasına gerek yok. önce takımın diğer kısımlarını incelemek istiyorum.

    savunmada hem maç içinde hem de sezon boyunca değişmeli oynayabilecek sayıda ve kalite futbolcu var. neye göre kaliteli, elbette bütçemize göre. birbirini ikame edebilecek, hem sol bek hem stoper oynayabilecek oyuncular var kadroda. kağıt üzerinde çok kaliteli değiller belki ama özellikle lucas neill'in yönetiminde sıkı bir savunma kurgusu oluşabilir.
    takım savunması açısından en büyük sorun duran toplardaki yer tutma eksikliğimiz. bunun için çok çalışılması lazım ve bu sadece savunmanın işi değil, kornerlerde ceza sahasına giren bütün takımın birlikte çalışması gerek.
    savunma ile ilgili en önemli soru işaret kaleciler. bir türlü kaleye güvenemiyorum.

    forvet bölgesi de aynı savunma gibi maç içinde ve sezon içinde değişmeli oynayabilecek futbolculardan oluşuyor. hatta forvet savunmaya göre daha kaliteli. bu bölgede sorun yok.

    asıl sorun forveti ve savunmayı rahat oynatacak orta sahada. rijkaard'ın pasa dayalı futbolunda en önemli yer. gerçi topu dan dun ileri vurmayan her takım için en önemli yer orta saha.
    gelelim neden çok kaliteli bir adama ihtiyacımız olmadığına. bize orta sahada pas yapabilen, çok az top kaybıyla oynayan futbolcu lazım. ille de ince ara pasları atacak, rakip kaleye gidip sezon içinde 10-15 gol atacak futbolcu olması şart değil. yerini kaybetmeyecek, rakibe basacak, aldığı topları en iyi yere en çabuk verecek futbolcu bizim işimizi görür. topu alınca en yanındakine verecek, boşa çıkacak tekrar alacak. ama hiç pas hatası yapmayacak.
    elbette bu takımın hızını kesecektir ilk bşalarda. ama bütün takım topu alıp yanındakine verir de boşa çıkar ve tekrar topla buluşursa bilin bakalım hangi takıma benzeriz. en zor oyun şeklidir bu ama yetenekten ziyade kondisyon gerektirir.
    bu oyunu her topu ikileten, iki kez dokunamadan stop yapamayan ayhan ve mustafa sarp ile dengesiz, delidolu barış özbek oynayamaz. bu oyunu bize gelene kadar ki haline baktığımızda cana oynar. eğer orta sahada kullanılırsa elano oynar, emre çolak oynar. bir de basit oynamayı bilen transferle bu iş çözülür.
    futbol piyasasında basit oynayan adamlar değil topu taşıyan, uzaklardan iyi vuran adamlar hem aranır hem fiyatları yüksektir. alınacak futbolcunun basit oynaması dışında ekstralrı da varsa şahane olur elbette. bu tariflerime göre vereceğim örnek fenerli baroni'dir. sadece futbolu açısından. bizim işimizi bu tip bir oyuncu görür.

    enseyi karartmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın