• 15
    bir futbolcunun sadece mükemmel oynayarak sevilemeyeceğini bilmesi, aslında onu bu profile uygun kılar.

    nedir peki bir futbolcuyu galatasaray için değişilmez kılan? nasıl yıllarca akıllarda kalacak bir futbolcu olunur galatasaray forması giyerken? nedir bir futbolcuyu efsane yapan?

    cevap basittir oysa, herkes bilir. hakkını veriyorsan formanın, üstüne azcık da yeteneğin varsa akıllarda yer edersin. basit bir denklemdir bu. galatasaray'da oynamayı da taraftar gözünde haketmişsindir.
    ama efsane olmak deyince bu duruma bir duygu da eklenmelidir, bir sahiplenme hissi, bir galatasaraylılık var bahsi geçmesi gereken. ayrıca sahada kalmamalıdır bu duruş. seni örnek gösterebilmemiz gerek çocuğumuza.

    kim ne derse desin, türk futbolcu daha iyi bilir galatasaraylılık nedir. yabancılar profile uydurulabilir ama çok azı efsane olur. ben efsane diyeceksem birine galatasaray için; bizden* olsun isterim, galatasaraylılık olarak benden tek farkı üstün yeteneği ve yakaladığı o şansı kullanmak olmalı.

    yabancılar sıkca sokulmak istenir efsane profiline, çünkü kurtarıcı ümidiyle getirilir ve taraftar da bunu bekler. eğer bişeyler başarırsa da bir adım öne çıkar bizim çocuklardan. doğru mudur? tartışılır... ki bence yanlıştır, çok azı efsanedir. (bkz: el commandante) (bkz: cevad prekazi)
    kimisi de büyük futbolcudur, akıllarda yer edecektir şüphesiz. iyiki varlardır, mutlu eder varlıkları ve verdikleri. bunlara da minnet duyarım. (bkz: george popescu) (bkz: harry kewell) (bkz: milan baros) (bkz: cladio taffarel) (bkz: faryd aly mondragon) vb...

    efsanelerime örnek çoğaltacaksam yerli olur gerisi, bu bir gerçek. (bkz: metin oktay) (bkz: gündüz kılıç) (bkz: bülent korkmaz) (bkz: hakan şükür) vb... üstüne efsane sayılabilecekler de vardır üstüne; (bkz: tugay kerimoğlu) (bkz: hasan şaş) vb... futbolculuğunda çok ön plana çıkmamış olsa da galatasaray futboluna verdikleriyle (bkz: fatih terim)
App Store'dan indirin Google Play'den alın