• 307
    taylor, shipp, shumpert(u: ?), rancik, andric yabancı rotasyonuna sahip takım ve alışılagelmişin dışında bunların sözleşmelerinin hiçbiri 1 yıllık değil. bunlara ermal ve tutku gibi üst düzey yerlileri de katabiliriz. oktay mahmuti ile beraber kulübün bu yılki en akılcı hamleleri erkek basketbol takımına yaptığını rahatça söyleyebiliriz heralde.

    yabancı kadrosuna baktığımızda takımdaki 3 amerikalının*ortak özelliği avrupa basketbolundan yetişmeleri. schumpert'ı hepimiz biliyoruz zaten beşiktaş ve efes'ten. shipp de yabancı değil. geçen sene birinci lige çıkıp playoff oynayabilme sürprizini gösteren takımın sürükleyicisiydi. taylor da almanya'da yetişip, avrupanın 3 numaralı kupasının en değerli oyuncusu seçilmişti. yani kağıt üstünde 3 amerikalıyla oynuyoruz gibi gözükse de 5 avrupalı ile oynuyoruz sayılabilir. yine de shipp içlerinde en amerikalı gibi oynayanı. shipp'in oktay mahmuti'nin ellerinde eurolig oyuncusu olabileceğini düşünüyorum. yada umuyorum diyeyim. bir de yeni pivotumuz andric var tabiki. eurolig oyuncusu transfer ettik ve 25 yaşında daha. açıkçası cibona'nın mali krizde olmasından iyi yararlanmışız. üstelik 4 numara da oynayabiliyor.

    bir de sanırım schumpert'ın türk olma olasılığı var. f.ülker'in emir hamlesini örnek göstererek gerçekleştirmeye çalışacağız anlaşılan. acaba ermal devşirme olarak kabul ediliyor mu diye merak etmiyor da değilim. eğer sayılırsa bir takımda en fazla bir devşirme kuralına göre schumpert yabancı statüsünde oynayacak ermal'le bu hakkı dolduracağımız için. ama eğer schumpert türk pasaportu alabilirse bu 1 yabancı hakkımızın daha olacağı anlamına gelir. kaliteli bir yabacıyla da üstteki 2 takıma biraz daha yaklaşacağız demek olur. her ne kadar oktay mahmuti'nin başka uzun transfer etmeyi düşünmüyoruz diye açıklaması olsa da açıkçası ben ermal-andric ve rancik'in yanına bir uzun daha alınması taraftarıyım.

    avrupada oynamayacağımız bir senede, yani yabancıların kendilerini gösterebileceği bir arena olmamasına rağmen 2 yıllık da olsa anlaşmaların imzalanması hele geçmişteki tek yıllık sürekli değişen yabancıları düşündüğümüzde büyük başarı. oktay mahmuti'nin isminden de yararlandık elbet. belki bu yıl olmazsa bile seneye yukarıdaki 2 takımı 3'leyebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın