resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:52
Uyruk:Türkiye
  • 23303
    iyi bir teknik direktör. ama hep diyorum ve arkasındayım büyük bir teknik direktör olamayacak. istatistikler falan fişman kafa ütülemeye gerek yok. psg'nin 10 sezonun 9'unda şampiyon olmuş takımı kimse hatırlamaz hatta nefret objesi bile olmuştur. ama luis enriqueli takım 2 sezonda şimdiden efsaneler arasına girdi bile. anlatmak istediğim bu.

    kendisinin bildiği tek taktik var. o da ön alan presi santrfor ve 8-10 arası orta sahanın vereceği performans. yani defansı her türlü fizikli ve kondisyonlu kurman lazım. bu sistemin başarılı olması için ciddi anlamda pahalı kadro olması lazım. nitekim de şansına böyle oldu. aslında şans da değil, galatasaray'ın birikimleri kendi döneminde harcandı maalesef.

    kadro konusunda öyle bir şansı oldu ki, yeri geldi zaha ile ziyech, batshuayi'yi yeri geldi sane, ilkay, icardi'yi yedek oturabilecek kadar konforu oldu. sırf kendi sistemine uygun değil diye kaç yıldız topçu harcadı. canı sıkıldı bir ara 3lü oynattı o da 1 2 maç tuttu diye kaç kanat bek aldırıp geri yollattı. tarihte bir bek oyuncusuna verilebilecek en büyük paralardan birini verdirtip yedek oturtuyor. morata gibi bir adamı şampiyonlar ligi topçusunu 6 aylığına getirtip çok az süre verdi. 6 ay sonra da bir bahaneyle yollattı. daha böyle kaç adam var saymadığım.

    millete bunlardan bahsettiğinde, terim de drogba sneijder ile şampiyonlar ligi'nde çeyrek final gördü. bilmem 2000 uefa'yı aldığında hagi vardı falan gibi sağdan soldan duyduğu algılarla cevap duyuyorsun. 3 kupalı hamza hamzaoğlu da dahil o dönemlerde bir kere ciddi anlamda yabancı sınırlaması vardı. kalite farkı bu kadar bariz değildi. ligde beşiktaş, fenerbahçe gibi camialar şu andan en az 3 kat daha güçlüydü. zaman zaman çok daha güçlülerdi. zaten yabancı sınırlaması kalkması sonrasında ciddi buhranlı ve finansal kısıtlamalı bir süreçten gecti kulüp. kendisi geldiğinde finansal olarak toparlamış ve en iyi dönemi gördük zaten.

    iddia ediyorum kendisi o dönemlerde gelmiş olsa mümkün değil bu kadar başarılı olamaz hatta iyi bir mentör ve psikolojiden anlayan biri de olmadığı için başarısız da olurdu. ya benim anlamadığım biz neden sürekli bu adamı savunup, iyi olduğunu ispat etme derdindeyiz. bunu kabul etsen de etmeden de, kendisi ilk döneminde kadro kalitesinin ekmeğini yemiştir. ve kendi döneminde inanılmaz rezaletler de olmuştur.

    ama ne olursa olsun ilk kez kendisi için hep daha iyileri yapılmıştır. yanlışlarının hepsi algılarla kapatılmış, olduğundan abartılı gösterilmiştir. ben o kadar zamandır galatasaraylıyım, tarihini de çoğu kez araştırdım, takip ettim. bu kadar bokunda boncuk aranan başka bir adam görmedim açıkçası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın