resim
Aziz Yıldırım
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 499
    bu adamın fenerbahçe başkanı olduğu şu son 13 yılda galatasaray 6 lig şampiyonluğu, 3 türkiye kupası, 1 uefa kupası, 1 süper kupa kazanmıştır. aynı zamanda galatasaray bu 13 yılda 1 kez şampiyonlar ligi çeyrek finaline ulamış 1 kez de şampiyonlar liginde 2. tur gruplarına kalarak yarı finalin kapısından şanssız bir şekilde dönmüştür. bu başarıların yanında sönük kalsa da galatasaray bir kez de uefa'da çeyrek finalden bir önceki basamak olan 4. tura ulaşmıştır. galatasaray'ın bahsettiğim başarıları kazanırken ekonomik açıdan çok sancılı dönemler yaşadığını unutmamak gerek.

    bu 13 yılda fenerbahçenin kazandığı kupalara ve ulaştığı başarılara bakalım. aziz yıldırımın başkanlığında fenerbahçe 4 lig şampiyonluğu kazanmış bir kez de şampiyonlar liginde çeyrek finale ulaşmıştır. bu dönemde fenerbahçenin uefa kupasında 3. turdan öteye ulaşamadığını yazmamak olmaz. ki bu 13 yılda uefa'da denizlispor, gençlerbirliği gibi takımlar bile 4. tura kadar çıkabilmiştir.

    aziz yıldırım'ın başkanlığı döneminde fenerbahçe ekonomik açıdan rakiplerinin çok ilerisinde imkanlara sahipti. kendisinin fenerbahçeyi ekonomik olarak sınıf atlatmasını her zaman takdir etmişimdir. fakat aziz yıldırımın fenerbahçesi bu 13 yılda rakipleriyle farkı açamamıştır. elinde fırsat varken, rakipleri borçlarla uğraşırken çıtayı bir üst seviyeye yükseltememiştir. başkan olduğu 13 yıl içerisinde takımının tek övünç kaynağı onlan ekonomik imkanları iyi yönetememiştir. ve onun adına çok acıdır ki artık elindeki tek övünç kaynağı da yavaş yavaş elinden uçup gidecektir. yıllardır borç batağı içinde olmasına rağmen, imkanları rakibinden çok daha düşük olmasına rağmen, basında "yine mayışları ödeyemediler yıh yıh" eksenli haberlerle muhatap olmasına rağmen fenerbahçeye başarı konusunda ezici bir üstünlük sağlayan galatasaray belki de ekonomik olarak karanlık son 1.5 sezonunu yaşıyor. ekonomik olarak belini doğrultmuş, yüzlerce yıllık bir kültürün mirasçısı galatasaray ezeli rakibine yine ezici üstünlük sağlayacaktır. hem de çok daha acıtacak şekilde. ve ben iddaa ediyorum ki bugün elinde 15-25 yaş arasındaki nesli tutan galatasaray, önümüzdeki 10 sene içinde imkanlarını iyi kullanırsa ve yukarıda sıraladığım başarıların bir kısmını tekrarlarsa 2021'den itibaren fenerbahçelilik yalnızca bir aile geleneği olarak kalacak.

    bitti

    not :
    aldığımız lig şampiyonlukları sırasıyla 97-98,98-99,99-00,01-02,05-06,07-08
    kazandığımız türkiye kupaları 99,00,05
    uefa :99-00
    super : 2000
App Store'dan indirin Google Play'den alın