resim
Hakan Şükür
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:53
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 607
    dini tercihleri ve yaşam tarzına dair yapılan eleştiriler cristiano ronaldo'nun giyim tarzına ve yaşam şekline yapılan eleştiriler ile aynı frekanstadır. yani bir birey olarak hakan şükür kişisi kim olursa olsun sahada yaptıkları yüzünden büyük bir çoğunluk tarafından saygı ile anılan, takdir edilen ve beğenilen bir futbolcudur. kaldı ki hakan şükür özel hayatındaki tercihlerini sahaya veya genel olarak simasına doğrudan yansıtan biri de değildir. yani gol attıktan sonra zafer işareti yapmak, maçtan önce istavroz çıkarmak, kilisede ayine katılmak ve bunu medya malzemesi yapmak gibi şeylerin karşılıklarını yaptığı pek söylenemez. ne bileyim sahada secde ederken veya cumaya gidip bunu medya malzemesi yapan biri değildir hakan şükür. ha maçtan önce kendi kendine duasını eder, bir de birazcık inşallahlı maşallahlı konuşur röportajlarında o kadar. geri kalanların hepsi özel hayatına dair olan şeyler.

    lakin kendisinin son zamanlarda popülaritesinin ciddi derecede düşmesine sebep olan şey bir yorumcu olarak yaptığı beyanlar ve taraftarlarınki başta olmak üzere kırdığı kalplerdir. kulüp içinde olan şeyleri açıkça ve eleştirel bir biçimde tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermesi sanırım ki sarı-kırmızılı renklere gönül vermiş insanların büyük bir çoğunluğunun çok da hoşuna gitmemektedir. son zamanlarda düşen hakan şükür popülaritesinin başlıca sebeplerinden biri budur; birazcık da son senesinde eski performansında olmamasına rağmen oynamakta ve kulüpte kalmakta ısrar edişidir. onun dışında hakan şükür elbette ismi metin oktay, bülent korkmaz ve gheorghe hagi gibi efsanelerle beraber anılan büyük bir "futbolcu"dur.

    yani kendisinin dini tercihlerini eleştirmek bize düşmediği gibi zaten çok da tutarlı ve yerinde bir davranış olmayacaktır. ayrıca herkesin hayatına ve tercihlerine bizi rahatsız etmediği sürece saygı duymak mecburiyetindeyiz.

    ek olarak bir döneme damga vurmuş futbolcuların teknik direktör olarak başarısız performans göstermelerine dair önümüzde onlarca örnek varken doğmamış bebeğe don biçmek, "what if" demagojisi yapmak birazcık temelsiz bir argüman olarak kalmaktadır.

    ayrıca; az buçuk doğup büyüdüğüm ülkeyi ve onun insanını tanıyorsam, biz emek verene, alın teri akıtana hürmet eden, hak edene hakkını veren bir toplumuz. profesyonel iş hayatında böyle olmasa da en azından toplum ölçeğinde, biz bizeyken, çoğunluk olarak böyle olduğumuzu söyleyebilirim. yani öyle kimsenin komünist oldu şov yaptı diye heykelinin dikileceğini, baş tacı edileceğini zannetmiyorum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın