• 17
    mehmet oğuz(ördek mehmet)

    tribüne çıktığım zamanların en büyük futbolcusuydu. o zamanki gazeteler her hafta anket yaparlardı. cemil'mi büyük, büyük mehmet'mi? kadırgalı'ydı, kadırgaspordan gelmiş galatasaray'a. gerçek anlamda bir kadırga kabadayısıydı.

    hatırlayanlar varsa o zamanların arda turan'ydı. arda'yı ilk gördüğümde büyük mehmet'e benzetmiştim. bir fener maçının son 3 dakikasında 2-0 yenik olduğumuz maçı berabereye taşımış, hakem fener'e acımayıp maçı bitirmese alacaktı neredeyse. çalım ustasıydı, frikik ustasıydı, tekniğine yaklaşan belkide tektugay olmuştu.

    3 yıl üst üste şampiyon olduğumuz senelerin ve sonraların unutulmaz futbolcusuydu. şampiyon kulüpler kupasında rapid vien'le eşleşmiş ilk maçı 1-0 kaybetmiştik. inönüdeki rövanşta 2-0 öne geçtik maçın sonlarına doğru o zamanların ünlü futbolcusu krankl, yasine iğne deliğinden çakmış 2-1 e getirmişti tabelayı. şerefli elenmelerin meşhur olduğu maçlardan biri tam bitmek üzereyken, deniz tarafındaki kalenin ceza sahası sağ köşesinden serbest vuruş kazandık. topun başına geçen büyük mehmet sağ ayağıyla penaltı noktasına kesti. top havada durdu sanki bir kaç saniye. o anda gökmen topu kafayla direk dibinden ağlara taktığında gol sesi kadıköy'den duyuldu, bu benim ilk yabancı takım eleyişimizi canlı izlediğim maçtı.

    yeni nesil adını bilmez. ne televizyona çıkar, ne hocadır, ne yorumcu. bu ülkede futbolu bilenler parmak kaldırsın dense ilk 5 el garanti büyük mehmet'in olmalıydı. galatasaray orta sahasında tugay'dan sonra en çok forma giyen oyuncu büyük mehmet'tir. 278 lig maçı oynamış, 31 gol atmış sayılsaydı en az 300 gol attırmış büyük bir oyuncuydu.

    mahalledeki onca fener'linin arasından iyi ki galatasaray'ı tutmuşum dedirten efsaneydi benim için. metin oktay'ın heykelinin yanında heykeli olması gereken futbolcu kendisi olacaktı, florya'nın delikanlısı olacaktı, sokak çocuklarının idolü olacaktı. ah o sene fener'e gitmeseydi. aynı hakan şükür gibi bırak dendi, oynarım dedi, oynardı. eminim şimdi koysunlar gene oynar. ama gitmeyecektin ördek mehmet, fener'de oynamayacaktın. 1 sene boklu dere'de top oynamak uğruna koca bir maziyi çöpe attın.

    gittiğinde bizi çok ağlatmıştın, kenar mahallelerin maradona'sı anlı şanlı büyük mehmet. nerdesin, seni ben unutamam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın