• 160
    bu iki oyuncu hakkında birkeç şey yazmak istiyorum. olabildiğince objektif olarak birkaç not yazacağım sadece.

    messi başka takımda barça'da oynadığına yakın oynayabilir, sistemin ona göre kurulması ve bir tane pasör adam olması yeterlidir. muhtemelen messi'yi asla başka bir takımda göremeyeceğiz, o yüzdende bu sorunun cevabını bilemeyeceğiz, ama messi'ye sistem oyuncusu demek haksızlıktır, oyuncuyu doğru izlememektir diye düşünüyorum. büyük haksızlık messi gibi bir yeteneğe.

    messi'nin arjantin milli takımında portekiz'de olan orta saha olsaydı arjantin çok net şekilde kupanın en büyük favorisi olurdu. messi orta alanda gutierrez, maxi rodriguez, 40'lık veron gibi veron hariç pasörlüğü çok kısıtlı adamlarla oynarken ronaldo deco, tiago, raul meireles gibi daha dengeli ve pas özelliği olan orta alan oyuncularıyla oynuyor. ayrıca messi dünya kupasında kesinlikle kötü bir performans sergilemiyor, barça'da ki gibi öne çıkmasada yanılmıyorsam 3 asisti var. gol şanssızlığıda sürüyor, yine yanılmıyorsam 3 direkten dönen topu var.

    xavi ve iniesta ikilisi 2009/2010 sezonunu tüm maçlarda toplam 26 asistle kapatmıştır. messi ise aynı sezonda tüm maçlarda 47 gol 14 asist yapmıştır. istatistik herşey değildir, 26 asist xavi'nin barça'ya kattıklarını asla ifade etmez,ama messi'ye sistem oyuncusu demenin yanlışlığı konusunda bence göstergedir.

    ikiside milli takımlarda klüp performanslarını kesinlikle ortaya koyamıyorlar. messi'nin durumunu doğru oynatılmamasına, ronaldo'nun durumunuda motivasyon eksikliğine bağlıyorum. kendi fikrimdir.

    ronaldo için "apaçi, kıro" gibi benzetmeler, yada yapılan daha uzun betimlemeler hakikaten sıktı. bu iki adam dünyanın en iyi iki oyuncusudur. herkes birinin diğerinden iyi olduğunu düşünebilir, düşünüyorda. kıyas yapmakta bence yanlış değil, "kıyaslamayın, tadını çıkarın." diyenlere saygı duymakla beraber, kıyaslamanında tadında kaldığı sürece keyifli olduğunu düşünüyorum. lakin birini daha çok seviyoruz diye diğerinin hakkını yememeliyiz, bunu çokça yapıyoruz. unutulmaması gereken şey, bu adamların biri dünyanını en iyisi ise, diğeride en iyi ikinci oyuncusudur. aradada öyle büyük bir fark kesinlikle yoktur.

    ve bence, messi dünyanın en iyi oyuncusu, ronaldo ise en iyi 2. oyuncudur. bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın