resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 2010
    rijkaard yalakalarına kapak olsun o entryler de, daha bismillah ilk seneden beklenen başarılar da verilen entrylerden birinde (bkz: #414545) geçen "...ancak şunu gördüm ki her şey günlükmüş" sözüyle çelişmekte apaçık. tamam, emre güngör'ü ben de çok severim, gitmesine çok üzüldüm; ama rijkaard top kullanamayan stoper istemiyor !!! bu mu suçu? oyun sistemine uymayanı göndermek mi? şans verilsin, şans verilsin nereye kadar. alın buyrun barış'a şans veriyoruz da ne oluyor?

    orta sahamızda çok kaliteli (!) türklere yer verdik bu sene. evet, yabancı hayranı özentilerine selam olsun. bu türklerdi çok koştukları için bizi şampiyon yapan (!), bu türklerdi tekmeye kafa uzatıp avrupa'da rakip tanımayan (!). ruhsuz olan sadece neill'di, baros'tu, kewell'dı, keita'ydı, dos santos'tu çünkü...

    boşa mı konuşuyor rijkaard maçtan önce, soyunma odasında? acaba rijkaard mı suçlu söylediklerini sahada yapamayanlardan, düzgün çeviri yapamayan tercümanı mı yoksa sahada yeteneği olmayanlar mı?

    eğer eze eze, birçok maçı kazansaydık, derbilerde gelene 3 gidene 5 atsaydık da gene de şampiyon olamasaydık, her halükarda söven sövene olmayacak mıydı rijkaard'a? günlük başarıya aç taraftarsak, yetinelim bununla. buyrun gerets geldi, öyle ama böyle oynattı şampiyon olduk. o takımdan esamesi okunan var mı şimdi? o takım şampiyonlar ligi'ne gidebiliyor mu? bu demek değil ki gerets kötü antrenör. gayet de başarılıydı, avrupa'da biraz sıkıntı yaşattı. ama gerets'in zihniyetiyle 2-3 sene şampiyon olursun.

    rijkaard'a gelirsek : bu vakitten sonra rijkaard takımı şampiyon yapamazsa suç kime atılacak? takımı, ülkeyi, futbolcuyu da daha iyi tanıyor artık hem. olmaz efendim, sen gidip de çılgın-fantastik taktiklerle (bkz: 1-1-8) başarısız olmadığı sürece rijkaard'ı suçlayamazsın !!! nokta. bu adamın barcelona'da icraatı belli. barca'nın şimdiki temelini kuran adamdan bahsediyoruz ya, o izlerken ağzımızın suyu aktığı xavi'li, iniesta'lı, messi'li, puyol'lu barcelona'yı yeni baştan kuran adamdan. sen bu adama düzgün bütçe vermezsen, orta sahayı bonservissiz 2. sınıf topçulardan kurarsan uefa'ya gitmeye şük-re-de-cek-sin !
    bu saatten sonra rijkaard'ın hayran olacağımız bir galatasaray oluşturmasına engel varsa da bu rijkaard'ın kendinden kaynaklanan bir sorun değil. bu adamı getiriyorsan, bir takım masrafları da göze alacaksın arkadaş. iki iki daha dört. bir işi yapacaksan layıkıyla yapacaksın. rijkaard, harry potter mı ki sana barış'tan, mustafa sarp'tan xavi-iniesta yaratsın?

    sizin için galatasaray her şeyin önündedir. konu galatasaraysa ne rijkaard tanırsınız ne kewell. ondandır ki günlük başarıları yakalayanların başarısız oldukları güne kadar arkasında durursunuzdur. ondandır ki başarıların kesildiği yerde sesiniz çatlak çıkmaya başlar. ondandır ki günlük taraftarsınızdır. ondandır ki uğur'un - emre'nin "arkamızda durmadı" demeçlerini söylemeyi bilir, ancak 1 sezon başarısız olan rijkaard'ın arkasında durmazsınız. ondandır ki kıymet bilmezsiniz, çünkü konu galatasaraysa yapılması gereken kıymet bilmemektir sizce.

    bu adamın hedefleri var, takımdaki eksiklikleri tespit etti, temizlik yapmaya başladı. bunca işi neeskens'le birlikte boşuna mı yapıyor?

    rijkaard takımda kalite eksikliği var diyor. bundan kasıt, oyuncuların kendi sistemine uygun olmaması. yoksa kimse ondan bir barca yaratıp şampiyonlar ligi'nde finalin gediklisi bir takım yaratmasını beklemiyor. rijkaard, uzun yıllar üst derecelere oynayabilecek, her sene kendini geliştirebilecek bir takımın iskeletini oluşturmak için geldi. tabi bu mantaliteyle işi çok zor. ama adam çırpınıyor, kendi lüle lüle saçlarını bir de türk insanı görsün diye gelmedi buralara. fakat var mı ki anlayan?

    buradan lucescu hayranı özentilere selam olsun... buradan yabancı hayranı özentilere selam olsun...
App Store'dan indirin Google Play'den alın