resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 2001
    galatasaray'ı bitiren teknik direktörmüş. takım içinde çatlaklar varmış. bak sen. bunları söyleyebilenlere tek cevabım: günaydın. ama bu geç bir günaydın. zira bu çatlak mevzusu galatasaray'ın yıllardır en büyük problemi. takım içindeki bütünlük bozulalı ne kadar oluyor bi oturup düşünelim, iyi gelir.

    rijkaard'dan hemen önceki hoca: bülent korkmaz. 4 aylık kısa galatasaray macerasında bile, takımdaki oyuncularla ciddi sorunlar yaşadı.**
    michael skibbe: yardımcıları kovulduğu anda bütün itibarı yerle bir oldu takım içinde. basınından taraftarına, herkes neyi konuştu? futbolcular onu seviyordu çünkü çok gevşekti, ciddiye alınmıyordu.
    karl heinz feldkamp: isterseniz buralara hiç girmeyelim. onun döneminde takım içi dengeler nasıldı herkes biliyor.

    daha fazla geriye gitmek niyetinde değilim. ben kesinlikle bu isimlerin yaptığı teknik direktörlüğü tartışmıyorum. sadece onların döneminde yaşadıkları takım içi sorunlara değindim.

    bugün dünyanın en önde gelen teknik direktörleri bile, o kulüpten ayrılan futbolcular tarafından; hatta takımın içindeki oyuncular tarafından eleştiriliyor mu? evet.

    kendisine laf sokmak için fırsat kollayan, en ufak bi açıkta saldıran futbol dehaları, lütfen yerine isim önersin. sadece bunu istiyorum. gelsin; takım içi dengeleri kusursuz yapsın; herkes mutluluktan sarhoş gezsin. ama aynı zamanda müthiş futbol oynatsın, bütün kupaları kazanalım... yok mu böyle isimler? var elbette. nerde? en son barcelona'nın, real madrid'in başında gördüm bunlardan. du bakayim başka var mı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın