• 28
    itiraf ediyorum ben basketboldan anlamıyorum. tamam özellikle nba maçlarını izlemesi zevkli ama konuyu bir türlü futboldaki gibi kavrayamıyorum. futbol kanıma o kadar çok işlemiş ki diğer spor dalları nedense ilgimi pek çekmiyor. kendime göre bir sıralama yapsam uzak ara futbol birinci, motor sporları ikinci olur herhalde. şimdilerde sözlükteki lakers celtics çekişmesini görünce "ulan bende bu çekişmenin içinde olmalıyım" diyorum ama konuya bir türlü hakim olamadığımdan ortada kuru fasulye gibi dolanıyorum. gerçi beni içine çeken cazibesi basketbol değil, rekabet konusudur.

    düşünüyorum da "küçükken de sevmezdim" diyorum. mahalledeki tek basketbol sahasında bile futbol maçları yapardık. hatta arada oynadığımız basketbol maçları da elle değil ayakla oynardık. bir nevi iplemeyip taşak geçmek gibiydi. tamam bir ara özellikle liseye doğru kendimi biraz kaptırdım bu spora ama o kadar daha ilerletemedim. ne zaman "lan gelin futbol maçı yapalım" dediler ben orada bittim. ama basketbol oynayalım diyenlere hoş bakmadım bakamadım, "ne basketbolu lan" diye çemkirdim.

    hayatım boyunca "ayakla oynamak varken neden elle lan" dedim durdum. bu yüzden beni dışlamayın, hor görmeyin.

    belkide bunda elle oynanması nedeniyle aklıma "istop, ortada sıçan" gibi oyunlar gelmesidir. bir nevi "çocuk oyunu lan bunlar" bakışımdır. aslında benimkisi armaninpesindeyiz in twitter da dediği gibi "bir bayan gözüyle futbol" misalidir. onlara göre futbol amaçsızca 11 kişinin bir topundan koşması nasılsa benim içinde basketbol aynıdır.

    o kadar ilgisizim ki bu spora, kurallarını bile tam olarak bilmiyorum. bir steps var mesela onu az çok biliyorum. bu da bir nevi "bir bayan gözüyle ofsayt" gibi bişey lan.

    oynarken bile yapabildiğim tek şey yaradana sığınıp topu potaya yollamamdır.

    edit: ekleme
App Store'dan indirin Google Play'den alın