resim
Umut Bulut
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:41
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 56
    türkcell süper lig'in en kaliteli forvet oyuncularından biridir. hatta baroş'u, bir tutam bobo'yu, vittek'i bir kenara koyarsak ondan iyi forvet yoktur. makukula da dahil. herkesin diline sakız olmuş beceriksiz, son vuruşlarda guiza(son vuruşlarda guiza olmak) lafları aslında hikayedir. şöyle ki;

    ankaragücü kariyeri;

    2003-04 sezonu 24 maç 11 gol,
    2004-05 sezonu 36 maç 9 gol,
    2005-06 sezonu 36 maç 19 gol (ve bu sezon yanlış hatırlamıyorsam yılın golünü atmıştı, gençlerbirliği'ne uzaktan)

    trabzonspor kariyeri;

    2006-07 sezonu 42 maç 20 gol,
    2007-08 sezonu 40 maç 17 gol,
    2008-09 sezonu 37 maç 14 gol,
    2009-10 sezonu 41 maç 18 gol,

    görüldüğü üzere bu adamın bitiriciliği kötü değil, son vuruşlarda guiza değil. iki maçta sikimsonik vuruş yaptı diye ben bir oyuncuyla kafa bulmam. ayrıca takımımızda ruh yok, inanç kalmamış vb. gibi kalıplara inanan ve ideal futbolcu tanımında hırs, ruh, yenilgiye başkaldırı olan bir insan için de şöyle söyleyeyim; bu adamın isteksiz oynadığı ve yenilgiyi kabul ettiğini ne gördüm ne duydum. ha tüm maçları takip edemediğim ve bilgiler aldığım insanların da tüm maçları izlemediği için gözden kaçan birkaç maç olabilir, bilmiyorum tabi ama varsa bile istisna olarak kayda geçerim.

    ilerde top tutar, ama amaçsızca ama bilinçli topu rakip yarı sahada tutmak kabiliyet işidir. en azından takım arkadaşları yardımına gelene kadar çabalar ve vasatın üstü olarak bunu başarır. açın dikkatli izleyin. pres yapar, oyundan kolay kolay düşmez. alamayacağı top için bile hep saldırır. fiziği kuvvetlidir(drogba kadar olmasa da), kafa toplarına vurur. şut özelliği çok yeterli değildir ancak o kadar da komple bir futbolcu olmadığı için göze çok batmaz.

    tüm bu olumlu özelliklerinin ardından en büyük sorun olan takım oyuncusu olmaması sebebiyle hiçbir zaman büyük takım oyuncusu olamayacaktır. büyük takımdan kastım trabzonspor değil, üç büyüklerdir. yapısından kaynaklı olarak fundamental denilen şey yeterli seviyede değildir, dolayısıyla büyük takım topçusu olamayacaktır. tabi ki neler olur bilemeyiz, belki büyük takımlarda da oynar ki kanımca kendisi misal olarak galatasaray'da ilk 11 oyuncusu olması zordur ancak 11 çıktığı maçlarda ve yedek olarak oyuna girdiğinde sırıtmayacak yeğane türk forvetlerden biridir. ancak artık kendisi taşak mevzusu olmuştur, ama gözümde çok değersiz değil aksine kaliteli bir forvettir.

    umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

    istatistikler tff.org'dan alıntıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın