• 33
    güzel futbol için büyük bir beklenti ile izlemeye oturduğum bir maçtı. ama olmuyor işte, bu kupada bir acayiplik var. adam gibi futbol yok.

    bir kere bu nasıl danimarka böyle, her zaman rakiplerinin dikkat ettiği, her an oyunun içinde kalan bir takımdı eskiden. bugün maçın başından beri hiç yoktular. satış maç olsa böyle oynanmaz, herkes anlar şikeyi. hiç yakışıyor mu danimarka’ya.

    hollanda, sanırım danimarka’yı çok ciddiye almıştı maç öncesinde, aslında haksız da sayılmazlar. ama danimarka’yı çözünce daha rahat üstüne gitmeye başladılar. özellikle elia ile. çok net anladım ki, hollanda kanat adamı yetiştiren bir tarla. overmars, robben, babel (ve aklıma hemen gelmeyen onlarcası) diye sağlam bir liste var. kader keita’da hollandalı olabilirmiş aslında, yakışırdı. hatta öyle ki, hollandalı olmayıp orada oynayan şahane kanat adamları da var, ilginç. stoch, rommedal bunlara örnek olur.

    hoşuma giden kareler de oldu maçta. cruyff’un elini kaldırıp “napıyosunuz lan” dercesine sahaya bakışı, platini’nin futbolculuğundan kalma fırlamalığıyla maçı izleyişi, yanına gelen zidane’a hararetli hararetli bir şeyler anlatması güzel görüntülerdi.

    bir de kendi kalesine gol atan danimarkalı poulsen’in gülmesine takıldım. ne gülüyosun lan! sen topa vurdun o top da arkadaşına çarptı, ne şanssızsın di mi? bir daha izle bakalım, o topa öyle kafa vurulur mu? istersen golü top sırtına çarpan agger’e yazsınlar. terbiyesiz.

    vuzuzela, jabulani, kötü futbol derken kafayı yedik be!

    http://captano.blogspot.com/...a-danimarka-2-0.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın